Het rolstoelteam van HCB '92 traint wekelijks in sportcomplex De Braken. Zondag 23 oktober is HCB '92 gastheer van een toernooidag. (Foto: Peter de Koning).
Het rolstoelteam van HCB '92 traint wekelijks in sportcomplex De Braken. Zondag 23 oktober is HCB '92 gastheer van een toernooidag. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

HANDBALCLUB HCB '92 HOUDT TOERNOOI IN DE BRAKEN

Rolstoelers strijden voor EK-ticket

Het rolstoelteam van handbalvereniging HCB '92 in Boxtel houdt zaterdag 23 oktober een toernooidag in sportcomplex De Braken. Naast het spelen van diverse partijtjes, wordt tijdens deze sportieve dag ook bekendgemaakt welke spelers mee mogen doen aan het EK dat in december in Zweden wordt gehouden.

Zaterdag 15 oktober reizen leden van de Boxtelse club af naar Castricum waar een kwalificatietraining wordt gehouden voor het Nederlands team, een week later wordt de definitieve selectie bekendgemaakt tijdens het toernooi in De Braken. Mogelijk dat ook Boxtelse rolstoelhandballers meegaan naar het EK in Zweden.

Vorige week, zaterdag 1 oktober, deed het rolstoelteam van HCB '92 mee aan een toernooi in Kwintsheul. Gastheer was handbalvereniging Quintus dat er een feestelijke dag van had gemaakt met een loterij en buffet. Dit alles ter ere van het eenjarig bestaan van de club, maar vooral om rolstoelhandbal onder de aandacht te brengen.

De Boxtelse ploeg was present met zeven spelers en verloor alle wedstrijden. Bij twee van de vier partijen ging de stand lange tijd gelijk op, maar tegenstanders Quintus, SES en CSV wisten tóch te winnen. Volgens HCB '92 is het niveauverschil met de andere clubs niet meer zo groot als een half jaar geleden en hebben de spelers veel bijgeleerd.