KRANTEN EN JOBSITE BUNDELEN KRACHTEN

Eén adres voor alle personeelsadvertenties

Met het aantrekken van de economie neemt het aantal vacatures toe. Veel bedrijven kiezen vandaag de dag voor digitale manieren om nieuwe personeelsleden te zoeken, maar vaak blijkt het moeilijk de goede persoon voor de juiste plek te vinden. Op initiatief van Brabants Centrum starten de tien best gelezen lokale kranten een samenwerking met jobsite Brabant Werkt. Vanaf moet het makkelijker worden voor werkgevers om de juiste persoon voor een bepaalde functie te vinden.

Adverteren voor personeel is een kwestie van 'en/en' vindt directeur Henk van der Zee van stichting Brabants Centrum. Hij is de gangmaker van de samenwerkingsovereenkomst die tien plaatselijke nieuwsbladen in Midden- en Noordoost-Brabant onlangs sloten met de succesvolle banenwebsite Brabant Werkt. ,,Je adverteert op internet, maar óók in de krant. Want met name in de krant kun je goed uitleggen wat voor iemand je zoekt voor een bepaalde vacature."

In Brabants Centrum ziet Van der Zee het aantal personeelsadvertenties toenemen en ook in andere media is dat volgens hem het geval. ,,Door samen te werken met de beste banensite van de provincie, ontstaat een unieke combinatie waardoor werkgevers in één keer tot 60 procent van de provincie kunnen bereiken. Als ze dat willen natuurlijk. Ze kunnen zich ook beperken tot een bepaalde regio naar keuze."

Want sommige ondernemers zoeken juist mensen die dichtbij wonen. Het fijnmazige netwerk van de kranten (die gezamenlijk 266.500 huishoudens bereiken) stelt werkgevers in staat een gebied op maat te kiezen door in één of meerdere titels te publiceren. Daarnaast bereiken ze via Brabant Werkt niet alleen heel veel werkzoekenden in de provincie, maar ook landelijk en zelfs internationaal.

TIEN TITELS

De samenwerking tussen Brabant Werkt en de lokale kranten leidt er ook toe dat werkgevers voortaan op één adres terecht kunnen voor hun vacatures. ,,Uitgangspunt is de vestigingsplaats van het bedrijf dat personeel zoekt. Een Boxtels bedrijf trekt aan de bel bij Brabants Centrum, dat de regio - en vaak ook het bedrijf - goed kent. Wij kunnen de hele combinatie regelen, op maat en tegen aantrekkelijke tarieven. Voor elke extra krantentitel waarin wordt geadverteerd, krijgt de werkgever 5 procent korting", aldus Van der Zee.

Naast Brabants Centrum werken ook De Brug (Sint-Michielsgestel), Het Klaverblad (Vught en omgeving), Schijndels Weekblad, Rosbode (Rosmalen), Stadskrant Veghel, Udens Weekblad, Regio Oss, Gemerts Nieuwsblad en De Maasdriehoek (Cuijk en omgeving) samen met Brabant Werkt.

Personeel nodig? Bel Brabants Centrum, telefoon (0411) 67 25 13 en vraag naar Paul Melis of Gerrian Habraken of kijk op www.brabantwerkt.nl.


Gemeente gaat door met plaatsing

Boxtel wijst bezwaar omwonenden JOP af

Lonneke Hoondert

De skatebaan is volop in bedrijf, het asfalt ligt op het hagelnieuwe vrijliggende fietspad en in november wordt de pluktuin nabij basisschool De Vorsenpoel aangeplant. De herinrichting van de Dr. De Brouwerlaan is een feit en verliep geheel volgens schema. Eén element uit het ontwerp ontbreekt echter nog: de jongerenontmoetingsplaats (JOP). Niet lang meer overigens. Want bezwaren van omwonenden aan de Hobbendonkseweg zijn door het college van B. en W. ongegrond verklaard.

De JOP zal - als het aan de gemeente ligt - in november op het grasveld aan de Hobbendonkseweg, nabij het skatepark, verrijzen. Hoewel ze daar formeel niet toe verplicht is, wacht de gemeente Boxtel nog even af met de plaatsing. ,,Inwoners hebben nog tot 3 november de tijd om bezwaar te maken. Wij vinden het netjes om te wachten met het plaatsen van de JOP tot zeker die datum." Volgens een woordvoerder is dat niet problematisch. ,,Het wordt kouder en jongeren brengen minder tijd door buiten."

Buurtbewoner Arjan van der Zee diende samen met Natacha Pinas een bezwaarschrift in tegen de komst van de jongerenvoorziening. Samen met een grote groep buurtbewoners vrezen ze overlast van hangjongeren en drugsdealers. In hun bezwaarschrift wijzen ze ook op de bijkomende parkeerproblemen. De bezwaarmakers zijn daarnaast verbolgen over de ondoorzichtige procedure die de gemeente volgens hen volgde tijdens het tot stand komen van het definitieve ontwerp van de Dr. De Brouwerlaan. ,,Tot aan de laatste ronde was het niet duidelijk waar de JOP zou komen", stelt Van der Zee. De gemeente geeft echter aan dat al in een vroeg stadium bekend was waar de JOP geplaatst zou worden. Eerder stond de JOP op de hoek van de Maastrichtsestraat bij De Vorsenpoel. Daar werd het gewraakte object al een keer twintig meter verplaatst vanwege de drugs- en hangoverlast die het met zich meebracht.

Late reactie

De commissie bezwaar- en beroepsschriften behandelde de zaak in juli en stelde kritische vragen aan beide partijen. Het college reageerde na elf weken in plaats van binnen de voorgeschreven termijn van zes tot acht weken. Burgemeester en wethouders wezen het bezwaarschrift af. ,,Dat valt me na de hoorzitting behoorlijk tegen", zegt Van der Zee. ,,De gemeente vindt dat de afstand tussen onze woningen en de JOP voldoende is."

Van der Zee is ontstemd over de afhandeling van het bezwaarschrift. ,,De termijn is met vijf weken overschreden. De gemeente kan meer tijd nodig hebben om te reageren, maar dan dient ze dat schriftelijk kenbaar te maken bij de betrokken partijen. Dit is niet gebeurd. Als ik niet op tijd een reactie stuur, wordt mijn bezwaar niet ontvankelijk verklaard." Vanwege de trage afwikkeling overweegt Van der Zee om een officiële klacht in te dienen bij de Nationale Ombudsman.

Skateramp

Van der Zee en Pinas hielden eerder in de omgeving van de Hobbendonkseweg een enquête onder buurtbewoners. Daarin werd onder meer de mening van de omwonenden gepolst aangaande de locatie van de skateramp. De kleine baan, die eerder samen met de JOP een eindje verderop stond, werd vervangen voor een betonnen skatepark. Die werd op het grasveld aan de Hobbendonkseweg aangelegd. Van de ondervraagden had 45 procent geen bezwaar tegen de nieuwe locatie.

Toch heeft de gemeente sinds de opening van de skatebaan in augustus klachten ontvangen over de overlast die wordt veroorzaakt door de gebruikers. Wethouder Eric van den Broek nam ter plaatse een kijkje en beloofde met het probleem aan de slag te gaan. Hij was vanwege zijn vakantie nog niet bereikbaar voor commentaar. Volgens een woordvoerder van de gemeente wordt op dit moment samen met politie en jongerenwerk gewerkt aan een oplossing. Ook geeft zij aan: ,,Gelukkig horen wij ook dat de skateramp heel veel plezier oplevert!"

Is Boxtel de
kluts kwijt?

De blauwe zone zou in eerste instantie eind 2017, begin 2018 ingaan. Daarna werd er een toezegging gedaan tijdens een gemeenteraadsvergadering op 17 mei dat hier binnen veertien dagen duidelijkheid over zou moeten zijn. Dit is echter geheel afwijkend van een raadsbesluit op 18 februari 2016, gepubliceerd in de staatscourant van 25 februari.
Vrij recent, nu op 29 september, wordt er een nieuw besluit geplaatst in de Staatscourant dat op bepaalde plaatsen de blauwe zone ingaat op 1 november 2016. Bij navraag is mij mee gedeeld dat vergunninghouders ongelimiteerd gebruik kunnen maken van deze plekken, maar de plaatselijke bewoners weten van niets en ik vraag mij af waar zij kunnen parkeren als alle plaatsen ter plekke van bezet zijn door parkeerders met een tijdslimiet van twee uur?

        MARTIN VAN TILLAART