VUGHTSE TEGENSTANDER WINT IN DE BRAKEN

Basketbalverlies JRC tegen Octopus

De basketballers van JRC Boxtel hebben vrijdagavond in De Braken met 71-84 verloren. In de derby tegen Octopus uit Vught speelde JRC goed, maar kwam het team tekort om de winstpunten in eigen huis te pakken. Opvallend was dat beide arbiters een bloemetje kregen. Dit gebaar was een uitvloeisel van de Week van de Scheidsrechter, die vorige week op de rol stond.

Octopus is een voor JRC welbekende opponent waartegen vaak spannende duels gespeeld worden. Bij Octopus spelen de broers Snepscheut die beide meerdere jaren niet onverdienstelijk bij JRC hebben gespeeld. Vanwege het 'strenge' selectiebeleid van JRC zijn ze overgestapt naar de concurrent. De Boxtelse coach Oliviera had voor de wedstrijd gehamerd op transitie en de snelheid van de gasten. Voorop stond echter dat beter gespeeld moest worden dan een week eerder tegen Eindhoven.

De scores kwamen redelijk langzaam tot stand. Beide ploegen hadden goede kansen maar wisten die niet te benutten. Na vijf minuten stond het 8-8. Onder leiding van Mitchel (12 punten in de eerste helft) en Floris (15) kon JRC een aantal goede punten scoren. Ook Octopus vond de basket goed, mede dankzij oud JRC'er Roel Bekkers. Het eerste kwart was voor de gasten: 17-20.

Het tweede kwart ging gelijk op, maar onder toeziend oog van het talrijk opgekomen publiek in De Braken verloor JRC grip op het duel. Na enkele 'no-calls' van de scheidsrechter raakte de thuisploeg gefrustreerd en dit was in het voordeel van Octopus. Rustand 38-42.

Na de thee kwam JRC goed uit te startblokken en wist het een goede balans van inside scores af te wisselen met outside schoten wat ervoor zorgde dat er aan het einde van het derde kwart een voorsprong van 60-59 op het scorebord stond. Octopus kwam sterk terug in het vierde kwart, scoorde meerdere driepunters en nam een beslissende voorsprong. Eindstand: 71-84.

JRC likte de wonden. Ondanks een attractieve wedstrijd stond de thuisploeg met lege handen. Over twee weken staat de eerstvolgende wedstrijd op het programma. Tegenstander Wyba kan rekenen op een gedreven JRC, dat zich na een nederlaag van vorig seizoen beslist zal willen revancheren.

FOTO BOVEN: JRC-speler Floris de Jongh scoort tegen Octopus. (Foto: Hans Verberk).

Remise en winst voor
jeugdteams Taverbo/Sabo

TAFELTENNIS

Voor het eerste jeugdteam van de Boxtelse tafeltennisvereniging Taverbo/Sabo, dat derde staat op de ranglijst, stond zaterdag een spannende wedstrijd op het programma. De leden troffen SV Red Star '58 uit Goirle, de huidige nummer twee op de lijst. De wedstrijd eindigde in 5-5.

De jongens van Taverbo begonnen sterk. Lars de Laat en Dani de Rooij wonnen ieder hun eerste partij. Sjoerd van Heerebeek had in de derde partij echter niets te vertellen en verloor deze in slechts drie games. Het dubbelduo wist de voorsprong niet vast te houden en gaf de partij in de vijfde game met 9-11 nipt af. Dat gold tevens voor de daaropvolgende partij die De Rooij eveneens in de vijfde game met 9-11 werd verloren.

In het tweede gedeelte van de wedstrijd wisten De Laat en Van Heerebeek echter weer vrij makkelijk respectievelijk één en twee partijen te winnen. Hierdoor staat de ploeg met 22 punten uit vier wedstrijden nog steeds op de derde plaats van het klassement, drie punten achter Red Star. Winst was er voor het tweede jeugdteam dat thuis speelde tegen koploper MTTV '72 uit Mierlo. Het derde jeugdteam kwam dit weekend niet in actie.