Afbeelding
Foto: Peter de Koning

Bruisend mode-evenement op schaatsbaan

Fashion on Ice op een ijzige catwalk

Lonneke Hoondert

Modellen die in de laatste mode over een ijzige catwalk zwieren, dansers en danseressen die hun kunsten vertonen én een feelgood-moment waar vier Boxtelaren in het zonnetje worden gezet. Het zijn de ingrediënten van het evenement Fashion on Ice dat door Iris Schoenmakers van Iris Kappers en Natasja Willems van Natasja Fashion vrijdag 16 december op en rondom de ijsbaan bij de Zwaanse Brug wordt georganiseerd.

De twee onderneemsters sloegen eerder al de handen ineen toen ze eind 2015 een actie organiseerden waarbij Boxtelaren een complete verwendag mét metamorfose konden winnen. De winnaars werden voorgedragen door vrienden en kennissen die vonden dat ze wel een steuntje in de rug verdienden. ,,Dat smaakte naar meer. Ik besefte me toen dat geluk niet vanzelfsprekend is en vond het fijn om iets voor anderen te kunnen betekenen", vertelt Natasja. Iris is het daar roerend mee eens. ,,De samenwerking beviel zo goed, dat we het graag nóg een keer wilden organiseren." Na een avond brainstormen waren ze er al snel uit: de verwenactie wordt dit keer gekoppeld aan de schaatsbaan die van 14 december tot en met 8 januari op het parkeerterrein bij de Zwaanse Brug is te vinden. Ook pakt het tweetal dit keer groots uit. Aan de actie wordt een heuse modeshow gekoppeld. Op ijs.

Het evenement Boxtel on Ice krijgt dus haar eigen Fashion on Ice. Vanaf het terras van lunchroom Meneer van Dommelen wordt een loper uitgerold over de gehele lengte van het etablissement én over de schaatsbaan. Daar zullen de modellen paraderen in kleding van onder meer Natasja Fashion, Filipe Mode, DenimTrend, By Juud, La Gare, Hema en Shoeby. Ook doet Feestwinkel Van Hommel mee met carnavalsartikelen en levert Bijsterveld Bruidsmode, zoals het hoort bij een échte modeshow, adembenemende bruidsjurken.

Iris Kappers verzorgt daarnaast de kapsels en Tiga Health & Beauty de make-up. Tussendoor worden de gasten ook nog getrakteerd op dansvoorstellingen van Tiga, die overigens ook de choreografie voor de modellen in elkaar zet. Het evenement wordt aan elkaar gepraat door Mieke Boers en Leo de Vlieger van De Grapjurk.

Aan de avond, die spectaculair wordt geopend en bovendien wordt bezegeld met een heuse afterparty mét deejay, is ook een goed doel verbonden. ,,We halen onder meer met een loterij geld op voor stichting WensAmbulance", zegt Natasja.

Metamorfose

Tijdens Fashion on Ice kunnen vier geluksvogels een complete verwendag winnen. Ze krijgen dan een totale metamorfose. Vooraf kunnen Boxtelaren mensen nomineren waarvan zij denken dat ze het verdienen. Vervolgens maakt een jury een selectie van twintig kanshebbers. Die worden medio november in Brabants Centrum gepresenteerd. Uiteindelijk mogen Boxtelaren stemmen en krijgen tien genomineerden als vips een avondje uit tijdens Fashion on Ice. Daar worden uiteindelijk vier winnaars gekozen die in januari een verrassingsdag beleven.

De organisatie van Fashion on Ice kost Iris en Natasja een hoop kruim. ,,Maar het geeft ook enorm veel energie." De vrouwen hopen dat ook andere ondernemers geïnspireerd raken. ,,Het zijn vaak dezelfde mensen die iets organiseren in Boxtel. Wij doen dit voor het eerst. Hopelijk pakken andere winkeliers straks ook de handschoen op", glundert Iris.

Fashion on Ice vindt plaats op vrijdag 16 december vanaf 21.00 uur. Kaartjes kosten vijf euro en zijn vanaf 1 november te koop bij Iris Kappers aan de Molenstraat of bij Natasja Fashion aan de Rechterstraat en bij Meneer van Dommelen aan de Prins Hendrikstraat.

FOTO BOVEN: Natasja Willems (rechts) en Iris Schoenmakers organiseren Fashion on Ice op de Boxtelse schaatsbaan die vanaf 14 december bij de Zwaans Brug ligt. (Foto: Peter de Koning).


Lezing over

paranormale

verschijnselen

Professor Koo van der Wal, filosoof en oud-hoogleraar wijsbegeerte, geeft maandag 31 oktober om 14.00 uur een lezing in ontmoetingscentrum De Schakel bij de protestantse kerk aan de Clarissenstraat. Hij geeft zijn filosofische kijk op paranormale verschijnselen. Het kost vijf euro om de middag bij te wonen.

Een Boxtelse leesgroep die zijn werk bestudeert, heeft de professor uitgenodigd om te spreken over zijn recente onderzoek naar paranormale verschijnselen. Van der Wal gaf al eerder een lezing in Boxtel over zijn boek 'Nieuwe vensters op de werkelijkheid'.

De kern van het eerder verschenen boek omvat het idee dat het oude 'gemechaniseerde wereldbeeld' is verdrongen door de visie van een dynamisch, creatief, diep en kleurrijk universum. In het verlengde daarvan vertelt de filosoof over paranormale verschijnselen zoals telepathie, helderziendheid en precognitie. Buitengewone ervaringen geven volgens Van der Wal een glimp van een werkelijkheid die met de gewone zintuigen niet waarneembaar is.

Van der Wal was hoogleraar wijsbegeerte aan de Universiteit van Amsterdam en aan de Rotterdamse Erasmus Universiteit.