Afbeelding
Foto: Hans van Doorn

RUIM HONDERD JEU DE BOULERS IN ACTIE BIJ KASTEEL STAPELEN

Boulesfinale wordt 'Molenstraat'-clash

De lommerrijke paden van het Boxtelse park vormden een prachtige ambiance om de ballen naar het buutje te gooien. ,,Vorig jaar hielden we het toernooi in juni en schreven zich ook meer jongere deelnemers in. Die hebben vandaag veelal competitiewedstrijden van hun eigen sport", vertelde Paul van Alphen. Toch waren hij en zijn broer Marc te spreken over de animo. Het tweetal hoopt in 2017 weer vóór de zomervakantie in het kasteelpark terecht te kunnen.

Om vier uur werd de eindstrijd gespeeld door de twee doubletten die alles hadden gewonnen. Het echtpaar Van Oers kwam ruim voor te staan, maar kon niet verhinderen dat vader en dochter Van de Sande na een spannende wedstrijd met de eer gingen strijken. ,,Niet dat wij nou zo'n geweldige boulers zijn hoor", relativeerde Herman de overwinning. Grinnikend: ,,Op deze paden is de geluk van doorslaggevend belang. Wat óók leuk was: de finale spelen tegen mijn vroegere overbuurjongen. Het was een heuse 'Molenstraat'-clash..."

FOTO BOVEN: Ruim honderd jeu de boulers kwamen zondag in actie bij kasteel Stapelen. (Foto: Hans van Doorn).

FOTO LINKS: Paul van Alphen, die samen met zijn broer Marc het boulestoernooi organiseerde, maakt de winnaar bekend. Herman en Loes van de Sande (rechts) wonnen van Piet en Cocky van Oers. (Foto: Henk van Weert).


COMBINATIETEAM SPEELT STERK NA RUST

Duckes Legends wint overtuigend van Breda

Duckes Legends, de senioren van Ducks en het Bossche The Dukes, boekte zondag op het kunstgras in de Brabantse hoofdstad tegen Breda een duidelijke zege: 40-29. Met name in de tweede helft lieten de Boxtelse rugbyers het beste spel zien.

Aanvankelijk gaf de taaie tegenstander de nodige problemen. Full back (laatste man) Michiel Driessen moest regelmatig vol aan de bak om doorgebroken spelers uit Breda neer te halen. Dat lukte niet iedere keer en daarom keek Duckes Legends halverwege het duel tegen een achterstand aan. Maar nog voor de pauze werd deze omgezet in een kleine voorsprong (19-15). Het combinatieteam uit Boxtel en 's-Hertogenbosch speelde in de tweede helft het best. Het samenspel verliep soepeler met een aantal tries tot gevolg. Omdat Breda een aantal keren succesvol counterde en scoorde, bleef het tot het eind spannend.

De Boxtelse tries kwamen onder andere van Nick Blom, Thijs de Langen en Koen Hielkema. Harnold den Ouden scoorde op een na alle conversies. Dit was dan telkens twee punten extra na het scoren van de try. Door dit resultaat is Duckes Legends opgeklommen naar de derde plaats op de ranglijst.

Uitslag zaterdag 8 oktober

Cubs: Ducks/Dukes - Tilburg        0–59

Uitslag zondag 9 oktober

Duckes Legends - Breda        40–29

Programma zaterdag 15 oktober

TBM: districtstoernooi Oisterwijk        10.00

Cubs: Ducks/Dukes - Sparta/Tovaal        11.00

Programma zondag 16 oktober

RC Betuwe Bemmel - Duckes Legends        13.30


Wensambulance

Een inwoonster van Boxtel heeft dankzij de Wensambulance vorige week nog eenmaal de Best Golf & Country Club kunnen bezoeken. Met hulp van familie reden de vrijwilligers van de Wensambulance de brancard op het panoramaterras en kon de Boxtelse genieten van een onbelemmerd uitzicht op de golfbaan. Gedurende twee uurtjes beleefde ze enkele intense momenten met golfers waarmee zij vaak speelde. Wensambulance Brabant, die ook in Boxtel een voertuig heeft gestationeerd, maakt het voor ernstig zieke mensen mogelijk nog een laatste wens in vervulling te laten gaan. Meer info: www.wensambulancebrabant.nl.

Afbeelding