Afbeelding
Foto: Toneelclub Liempde

DRIE VOORSTELLINGEN IN JANUARI

Toneelclub Liempde zoekt 'handjes'

Elke week komen de leden van de Toneelclub Liempde samen om zich voor te bereiden op de drie voorstellingen die op 12, 13 en 14 januari op de planken worden gebracht. In de week van de opvoering kan de vereniging nog wel wat helpende handjes gebruiken. Ook mensen die het leuk vinden om decors te maken zijn welkom.

,,Sinds september zijn de voorbereidingen van de toneelvoorstelling in volle gang. Op maandagavond wordt gerepeteerd in 't Wapen van Liempde", meldt Cynthia Weyters namens de Toneelclub Liempde. ,,Alle verschillende typetjes krijgen meer gestalte en ook met kleding en attributen wordt geëxperimenteerd. Dit alles gaat gepaard met de nodige humor dus de sfeer zit er al goed in."

Toneelclub Liempde zet volgens Weyters alles op alles om het toneelstuk tot een succes te maken: ,,Wie handig is en mee wil helpen met decorbouw of hand- en spandiensten rondom de toneelweek is welkom. Ook zoeken we mensen die tijdens de voorstellingen onze gasten willen ontvangen."

REPETITIE BEZOEKEN

Maar ook personen die zelf in de toekomst wel eens op de planken willen staan, kunnen bij Toneelclub Liempde terecht. Zij kunnen vrijblijvend een repetitie bezoeken om te zien hoe het er aan toe gaat. Belangstellenden kunnen contact opnemen met voorzitter Anneke Dolman via e-mail: annekeschoones50@gmail.com.

FOTO BOVEN: Maaike de Gruijter, Caroline van de Sande, Marielle Steegs, Harmen Kuppens, Jessie van de Loo, John Zwijnenberg, Joost van Vugt, Anneke Dolman en regisseur Wim Bressers vormen Toneelclub Liempde. Ze zoeken versterking.


Hockeysters HCL lijden nederlaag in Deurne

Voor de vrouwen van Hockeyclub Liempde (HCL) stond zondag een belangrijke ontmoeting op het programma. De ploeg kwam uit tegen Deurne, dat een plek boven HCL staat. Het duel liep niet zoals gehoopt en Deurne houdt de drie punten in eigen huis: 5-1.

Altijd door blijven gaan. Dat was zondag het motto van de Liempdse hockeysters. In de beginfase van de wedstrijd was het echter Deurne dat meteen veel druk zette op HCL. Hier moesten de hockeyvrouwen even aan wennen, waardoor her en der werd een bal onnodig ingeleverd. De thuisploeg opende de score.

HCL zette een tandje bij, kon wat beter met de hoge druk omgaan en verlegde de bal vaker. Het team kon niet voorkomen dat de aanvallers van Deurne er met de bal richting de cirkel vandoor gingen. Een aanvalster van de tegenpartij liep naar de achterlijn en maakte voor zichzelf de hoek naar de goal steeds kleiner. Ze haalde toch hard uit waardoor de bal in het zijnet terechtkwam: 2-0.

FRAAIE COMBINATIES

Door elkaar meer te coachen en beter samen te werken, probeerde HCL de stand gelijk te trekken. De hockeysters konden een aantal aanvallen opbouwen met fraaie combinaties, maar die wierpen zijn vruchten niet af. Deurne kreeg het wel voor elkaar en voordat HCL het doorhad, werd een aanvalster op de kop van de cirkel aangespeeld. De tegenstander rondde feilloos af: 3-0.

ADRENALINE

In de tweede helft probeerde HCL via de rechterkant van het veld aan te vallen. Die kant was in de eerste helft nog niet vaak gebruikt. Daarnaast probeerden de voorhoede en het middenveld regelmatig te rouleren van plek om ruimte te creëren en om de tegenstander in verwarring te brengen. Dit wierp wél zijn vruchten af, want HCL versierde een strafcorner. De bal werd naar de cirkel gespeeld, waarna hij niet in de goal ging maar naar de tweede paal waar een aanvalster stond die de eer voor HCL redde: 3-1.

Na dit doelpunt bezaten de speelsters van HCL weer voldoende adrenaline om ervoor te gaan. Dit ging echter niet zoals gehoopt. Deurne wist nog tweemaal te scoren.

Afbeelding