BAS VAN DER PASCH MATCHWINNER IN MOLENWIJK

ODC verslaat ook koploper TGG

Derdeklasser ODC heeft zondag goede zaken gedaan door op eigen veld met 2-1 te winnen van koploper TGG. De Bosschenaren kwamen op slag van rust op een 0-1 voorsprong nadat ze eerder een strafschop hadden gemist. Na de pauze namen de tricolores het heft in handen en dat leidde al snel tot de gelijkmaker van Remco Schellekens. In de slotminuut kopte Bas van der Pasch ODC naar de zege.

TGG is de verrassende koploper in de derde klasse C. De Bosschenaren beschikken over een technisch goed voetballend team dat ook fysiek sterk is. Daarmee maakten ze het ODC grote delen van de wedstrijd moeilijk. De eerste kans was in de 23e minuut voor de thuisploeg. Anwar Lafhailat gaf vanaf links een afgemeten voorzet op Schellekens maar die vergat om de bal er in te koppen.

In de periode die volgde waren de gasten de bovenliggende partij. Na een halfuur kreeg TGG een penalty toen de bal binnen de zestien tegen de arm van een ODC-speler was gekomen. Karim El Barkaoui zette zich achter de bal maar schoot tegen de paal. In de blessuretijd van de eerste helft kwam een voorzet vanaf links voor de voeten van Dennis van der Luyt die met buitenkant rechts doeltreffend uithaalde: 0-1.

Jeugdig LSV wéér in tweede helft ten onder

De conditie van de jonge ploeg voetballers uit Lennisheuvel heeft de komende periode meer aandacht nodig. Wederom was LSV zondag slechts één helft in staat de tegenstander, Riethoven in dit geval, partij te bieden.

Voor de rust scoorde de thuisploeg de openingstreffer uit een afstandsschot van Tim van de Graaf. In de tweede helft drukte de thuisploeg het gaspedaal stevig in. Via twee doelpunten van zowel Michiel Mennen als Harm Theuws kwam de stand op 5-0. Vanaf de stip redde Thijs Verhagen voor LSV de eer, waarna Marino Roels de eindstand op 6-1 bepaalde.

LSV-trainer Kirk Koningstein reageerde als volgt: ,,Tot aan rust ging het goed en hadden we een minimale achterstand, maar daarna sloeg het om. Toch mijn oprechte complimenten voor de inzet van mijn jeugdige spelers."

VAKKUNDIG

Na de thee ging ODC meteen op jacht naar de gelijkmaker. En met succes want in de 52e minuut was het raak. Sjoerd van Lokven zette met een slim balletje Schellekens alleen voor de keeper waarna de spits het vakkundig afrondde: 1-1. Maar ODC wilde meer en ging op zoek naar de overwinning. Sjoerd van Lokven was na 74 minuten bijna succesvol maar zijn pegel van een meter of twintig spatte uiteen op de lat.

ODC bleef geduldig en tot het einde toe zoeken naar een voetballende oplossing. Uiteindelijk werd dat geduld beloond want in de 89e minuut viel de winnende treffer. Een hoge bal in de Bossche zestien werd door Frank Kuppens met het hoofd verlengd op Van der Pasch die vervolgens op de paal kopte. De terugkomende bal werd door de attente ODC'er via de binnenkant van de paal ingekopt: 2-1. Het leidde tot vergeefse protesten van TGG want volgens de Bosschenaren was de bal niet over de doellijn geweest.

Door de overwinning is de ploeg van trainer Goeran van den Heuvel gestegen naar de tweede plaats op de ranglijst. De achterstand op koploper LONGA uit Tilburg bedraagt twee punten. Zondag 16 oktober gaat ODC in Oisterwijk op bezoek bij Taxandria.

FOTO BOVEN: ODC'er Sjoerd van Lokven in duel met een speler van TGG. (Foto: Hans Verberk).

ODC 1 - TGG 1        2-1

ODC 2 - Dommelen 2        5-0

CHC 2 – ODC 3        1-4

ODC 4 - Den Dungen 4        3-0

ODC 6 - RKKSV 4        3-1

ODC 7 - RKDSV 4        3-3

OJC 13 – ODC 8        4-5