PUBLIEK WELKOM OP KLEURRIJKE BRADERIE

Sefkat houdt laatste kermes
in verpleeghuis Lindenlust

De bewoners van verpleeghuis Sefkat aan de Bosscheweg verhuizen binnenkort tijdelijk naar zorgexpertisecentrum Liduina, even verderop in Boxtel. Voordat het zover is, wordt zondag 16 oktober de laatste kermes gehouden, een braderie voor en door bewoners, familieleden en andere belangstellenden.

Zorghuis Sefkat gaat in 2017 deel uitmaken van het nieuwe Wereldhuis, dat Zorggroep Elde realiseert in het huidige woonzorgcentrum Molenweide aan de Achterberghstraat. Nog eenmaal wordt de kermes gehouden, waar eten, drinken en ontmoeting centraal staan.

De opbrengst van de kermes gaat naar de activiteitenpot van de bewoners. Vorig jaar was lokte de kermes zo'n 250 gasten die ruim 2.500 euro spendeerden waarmee bewoners leuke activiteiten kunnen ondernemen.

De bewoners deden na de kermes mee aan diverse uitstapjes, bezochten een dansvoorstelling en vierden de eigen culturele feestdagen uitvoeriger.

PIZZA

De kleurrijke braderie keert jaarlijks terug en trekt naast familie en verwanten van de cliënten van Zorggroep Elde, ook veel bezoekers uit de regio Boxtel. Naast vers bereide, traditionele deegwaren zoals Turkse pizza en gözleme zijn er diverse kraampjes. Ook zijn er voor kinderen leuke activiteiten om aan mee te doen.

WERELDHUIS

Verpleeghuis Sefkat is een cultuurspecifieke, leefstijlgerichte zorglocatie van Zorggroep Elde waar zware zorg wordt geboden aan met name Turkse en Marokkaanse ouderen in een voor hen herkenbare omgeving. In 2017 wordt Sefkat samen met zorghuis Nieuw Beekvliet in Sint-Michielsgestel en het huidige Molenweide samengevoegd tot Wereldhuis.

De kermes bij Sefkat duurt van 11.00 tot 18.00 uur. De toegang is gratis.


Cursussen voor

creatieve kids

in De Ruimte

Kinderen die graag creatief bezig zijn, kunnen na de herfstvakantie terecht bij De Ruimte. In de buurtschap Selissen in Boxtel is een inspirerend atelier ingericht waar met nieuwe materialen gewerkt kan worden.

De lessen in De Ruimte worden in een blok van acht opeenvolgende weken aangeboden tussen de herfst- en de kerstvakantie. Cursisten zijn welkom na school, vanaf 15.30 of 15.45 uur tot 17.30 uur. De lessen staan onder begeleiding van twee volwassenen. Meer weten? Kijk op www.deruimtebeleven.nl of bel Christel van Tooren, telefoon 06-54 27 87 63.