Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

TWEEDE LUSTRUMFEEST TREKT HONDERDEN BEZOEKERS

Gevulde Knapzak, parel bij de Kampina

MARC CLEUTJENS

Veel wandelaars en fietsers vonden zondagmiddag de weg naar De Gevulde Knapzak. En wie met de auto een bezoek bracht aan de boerderijwinkel aan de Kapelweg in Boxtel, kon ook aanschuiven op het erf van Pieter en Erica van der Meijden. Nadat het voertuig was geparkeerd op een deel van de koeienwei, kon er naar hartenlust geproefd worden van heel veel lekkere streekproducten.

De Gevulde Knapzak opende tien jaar geleden haar deuren en dat was voor Erica de reden om met echtgenoot Pieter een feestje te bouwen. Op het erf werden niet alleen hamburgers uit eigen keuken gebakken, ook kon geproefd worden van koffie, thee, boerderij-ijs, soep en Italiaanse lekkernijen. Met hulp van andere ondernemers werd de proeverij een aardig succes, mede dankzij een heerlijk nazomerzonnetje...

Erica was tevreden over de aanloop. ,,Zelfs veel wandelaars die eerst naar de Kampina zijn geweest, komen even langs om een kop koffie of een streekbiertje te drinken", vertelde ze. De minihamburgers die gratis werden uitgedeeld, vonden gretig aftrek. Net als de koffie van Bakkie & Zo en het oud-Hollands snoep (foto) en boeren-ijs. In de boerderijwinkel zelf was het pas écht aanschuiven. Niemand ging de deur uit zonder een overheerlijke metworst, een stuk verse boerenkaas, een speltbiertje en een fles appel- en vlierbessensap. (Foto: Albert Stolwijk).