Afbeelding
Foto: Hans van Doorn

BOXTELSE BAND VERRAST MET TOTAALTHEATER

Magische momenten met One Two Trio

MARC CLEUTJENS

One Two Trio heeft haar publiek tijdens een gedenkwaardige voorstelling in Podium Boxtel verrast met een hartverwarmend theaterprogramma. De feestband van weleer trok zaterdagavond alle registers open om terug te blikken op twintig jaar One Two Trio en deed dat soms op ontroerende wijze.

Voorafgaand aan de show hadden Freek van Daal, René Cijffers en Joris Cijffers al aangekondigd dat het publiek niet hoefde te rekenen op een doldwaze feestavond, maar dat was gekozen voor een retrospectief, compleet verhalen over twintig jaar One Two Trio. ,,Grappig dat bijvoorbeeld een carnavalsclub uit Wijk bij Duurstede naar Boxtel was gekomen om een feestje te bouwen", grinnikt Van Daal. ,,Pas tijdens de afterparty was het tijd voor de polonaise."

One Two Trio liet foto's en filmbeelden zien van de tijd waarin de band als Cov Cov begon. Ook het eerste optreden, in een feesttent bij voetbalclub ODC, passeerde de revue. ,,Toen droegen we al die kenmerkende spencers", aldus Van Daal. Het waren vooral de gevoelige liedjes die de band anders nooit speelt, die het publiek raakten. ,,Je kon een speld horen vallen, en af en toe hoorde je een snik. Het waren voor ons magische momenten en ik heb gehoord dat ook het publiek enorm genoten heeft van ons totaaltheater."

One Two Trio had het concert niet grondig voorbereid. ,,We hebben de liedjes, verhalen en anekdotes gebundeld en pas 's middags tijdens de voorbereidingen in Podium Boxtel als puzzelstukjes op hun plaats laten vallen", vertelt Van Daal. Natuurlijk was er volop ruimte voor hilariteit, grappen en grollen. Zoals de anekdote van een optreden in een Rotterdamse nachtclub, waar de bandleden de kleedkamer 'moesten' delen met de dames die ook in de club optraden. Het leverde mooie verhalen én spannende foto's op...

Volgens Van Daal was het optreden in Podium Boxtel eenmalig. ,,Zo'n jubileumconcert moet je niet willen herhalen. Maar ik sluit niet uit dat we ook die luisterliedjes eens wat vaker zullen spelen." De band bereidt zich momenteel voor op een aantal optredens in Rotterdam. One Two Trio is dan te gast bij de Club van Sinterklaas.

FOTO ONDER: One Two Trio haalt herinneringen op aan een optreden in een Rotterdamse nachtclub. (Foto: Hans van Doorn).