Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

BIJZONDER CONCERT VOOR LEERLINGEN MODERN CLASSIC MUSIC SCHOOL

In de huiskamer genieten van concert Pearl Joan

MARIËLLE WIJFFELAARS

Zangeres Pearl Joan bracht zaterdagmiddag een bliksembezoek aan Boxtel. Op uitnodiging van Modern Classic Music School gaf de zangeres, bekend van The Voice of Holland, een huiskamerconcert in de woning van Jan en Ghislaine de Brouwer. Zo'n 25 leerlingen van de muziekschool werden getrakteerd op twee liedjes, mochten vragen stellen aan Pearl Joan en natuurlijk werden er vele selfies gemaakt.

Pearl Joan werd bij het Nederlandse publiek bekend dankzij haar deelname aan het televisieprogramma The Voice of Holland. In 2011 behaalde ze in de finale de tweede plaats achter winnaar Ben Saunders. Inmiddels heeft de zangeres diverse albums uitgebracht en trad ze op in vele concertzalen. De grote poppodia werden zaterdagmiddag verruild voor een Boxtelse huiskamer waar Pearl Joan voor leerlingen van Modern Classic Music School een mini-concert verzorgde. Ademloos luisterden de kinderen naar de stem van de zangeres.

NICK & SIMON

Tussendoor was er gelegenheid om vragen te stellen. Zo wilden de kinderen onder meer weten waarom Pearl Joan meedeed aan The Voice of Holland. ,,Een goede vriend vond dat ik me moest opgeven", vertelde de zangers. ,,Hij had blijkbaar erg veel vertrouwen in mijn stem. Na veel aandringen heb ik me aangemeld en daar heb ik nog geen seconde spijt van gehad." Over de vraag van Jenthe of haar leven erg veranderd is, hoefde Pearl Joan niet zo lang na te denken: ,,Mijn leven is totaal anders", zei ze stellig. ,,Voorheen was ik actief als achtergrondzangers, nu treed ik veel meer op de voorgrond. Een wereld van verschil."

Verder ontdekten de kinderen dat Pearl Joan graag meezingt met nummers van Taylor Swift, dat ze vroeger stewardess wilde worden en dat ze heel erg fan is van Adele. En daar waren de meeste kinderen het wel mee eens. Boaz vroeg de zangeres naar haar mooiste en indrukwekkendste optreden. Pearl Joan: ,,Dat waren de concerten met Nick en Simon in de Gelredome, dat heb ik vier avonden mogen doen. Het was een geweldige ervaring."

Na nog een nummer van haar nieuwste cd, kwam het moment waar het jeugdige publiek stiekem al de hele middag naar had uitgekeken: handtekeningen uitdelen en foto's maken. Gewapend met mobiele telefoons vormde de kinderen een rij in de woonkamer van Jan en Ghislaine de Brouwer. Want een concert is anno 2016 natuurlijk niet compleet zonder een selfie met de artiest

En natuurlijk werden er ook handtekeningen uitgedeeld. Met stukjes papier en cd's kwamen de kinderen vragen om een handtekening. En wie geen papier had, kreeg een handtekening van de zangeres op de onderarm. ,,Heel bijzonder", aldus de leerlingen van Modern Classic Musical School.

NIKS BEDENKEN

Dat de kinderen het spannend vonden om een heuse zangeres te ontmoeten, was wel duidelijk. Want eigenlijk werd er amper gekletst in de rij. ,,Jullie moeten juist nu om tips vragen", vond docente Charlotte Pennings. ,,Ik zou nu echt niks kunnen bedenken om te vragen", reageerde een jongen. ,,Ik vind het echt heel spannend, maar ook leuk om haar te ontmoeten. Ze is echt aardig en kan heel goed zingen."

Meer weten over Pearl Joan? Kijk op www.pearljoan.com.

De leerlingen wilden maar wat graag een handtekening van Pearl Joan. En bij gebrek aan papier, geef je gewoon je arm! (Foto's: Albert Stolwijk).