Afbeelding
Foto: Hans Verberk

BOXTELSE HONKBALPUPILLEN VEROVEREN KAMPIOENSCHAP

Honkballers Ducks sluiten competitie af met zege

Het honk- en softbalseizoen van Ducks zit erop. De honkballers besloten hun wedstrijdreeks zondag met een knappe winstpartij op Mustangs en eindigden fraai op de tweede plaats in de derde klasse. De honkbalpupillen veroverden op de slotdag het kampioenschap. De softbalsters konden zich handhaven in de tweede klasse.

Startend werper Jeroen van Nes begon sterk en wist de eerste drie slagmensen aan de zijde van Mustangs met gemak opzij te zetten. De Boxtelaren profiteerden door direct toe te slaan en twee punten binnen te brengen, mede door honkslagen van Max Denteneer en Jan van der Wielen. Door honkslagen van Kees van Dooremalen en Van Nes kwamen er wederom punten binnen, ditmaal drie: 0-5.

In de zesde inning sloeg Ducks weer toe. Rogilio Cicilia scoorde op een fout en Remco van Nistelrooij wist in zijn laatste slagbeurt van het seizoen een strakke honkslag neer te leggen: 0-8. Ook in de zevende inning was Ducks dreigend en kwam de ploeg wederom tot scoren op twee honkslagen en een tweehonkslag. Inmiddels was de tussenstand 0-9 in Boxtels voordeel.

Mustangs liet het hier niet bij zitten en sloeg terug. Werper Van Nes incasseerde drie punten en wist maar één uit te pakken voordat hij gewisseld werd. Yannick Brechenmacher loste hem af en door middel van een goede actie van Van der Wielen bleef de schade redelijk beperkt deze inning: 5-9. De Boxtelaren moesten weer wat extra gas geven en deden dit dan ook: een honkslag van Van Nes, gevolgd door een tweehonkslag van Bram van der Horst en een honkslag van Sherwin Theodora zorgden voor twee punten. Denteneer nam het in de negende inning over van Brechenmacher als pitcher en sloot de wedstrijd af. Eindstand: 6-11.

Beste slagman: Jeroen van Nes met 3 uit 5 (0.600).

Ducks kan als jonge formatie trots terugkijken op een sterk seizoen waarin onder leiding van coach Kenneth Richardson een knappe teamprestatie werd neergezet.

Op de foto poseren de jeugdige honkbalkampioenen. (Foto: Hans Verberk).

Uitslagen afgelopen weekend

Honkbal pup.: Ducks – Gryphons        7-12

Honkbal pup.: Gryphons – Ducks        6-13

Honkbal jun.: Seven Hills – Ducks        12-25

Mustangs – Ducks        6-11

Afbeelding