Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

What's Up, Jelle?

Op de Markt in Boxtel lieten leden van de Kampina Airborne Memorial Group zaterdag allerlei voertuigen en materialen zien. De bezoekers bewonderden de vele indrukwekkende tanks. Maar de aandacht van Jelle Groenewegen (7) ging vooral uit naar de vele geweren en pistolen de te bezichtigen waren op de Markt...

Je kunt echt geen genoeg krijgen van de wapens hè Jelle? ,,Haha, nee, ik vind ze echt heel gaaf. Ze zien er indrukwekkend en heel cool uit. Wapens zijn natuurlijk wel heel gevaarlijk, maar als je weet hoe je er mee om moet gaan, valt dat wel mee denk ik. Ik vind vooral die oude geweren heel erg mooi."

Zou je er zelf ook wel eens een vast willen houden of er zelfs mee willen schieten? ,,Dat heb ik zelfs al eens gedaan! Nee joh, niet in de achtertuin of op straat, dat was op de kermis. Daar stond een kraam waar je met een echt geweer mocht schieten. Je kon dan punten verdienen en een prijs winnen. Daar was ik best goed in en ik vond dat heel tof om te doen."

Je bent helemaal gek op geweren, dan wil je later zeker ook militair worden? ,,Echt niet! Ik word misschien politieagent en zeker weten chirurg. Dat vind ik heel interessant. Dan kan ik mensen beter maken als ze geraakt zijn door een geweer, want dat is ook belangrijk!"

Jelle, je bent de hele tijd op je telefoon aan het kijken. Je bent toch geen Pokémons aan het vangen? Lachend: ,,Jawel, want er zitten hier hele goede Pokémons. Maar eigenlijk doe ik het liefst andere computerspelletjes, vooral als het met schieten is. Mindcraft vind ik erg leuk, daar heb je zogenaamd een geweer en ga je vechten. Supercool."

FOTO RECHTS: De zevenjarige Jelle kreeg geen genoeg van de geweren en keek zijn ogen uit. (Foto: Albert Stolwijk).