Ron Lodewijks (rechts) opent zijn bankje samen met Jan Baan van Brabants Landschap én zijn twee kleinkinderen Twan en Cato. (Foto: Albert Stolwijk).
Ron Lodewijks (rechts) opent zijn bankje samen met Jan Baan van Brabants Landschap én zijn twee kleinkinderen Twan en Cato. (Foto: Albert Stolwijk). Foto: Albert Stolwijk

BANKJE IN DOMMELBIMD VOOR BOXTELAAR RON LODEWIJKS

'Prachtig plekje voor bankje van opa'

MARIËLLE WIJFFELAARS

Nadat tijdens de opening van het laarzenpad al een bankje werd geplaatst, heeft natuurgebied Dommelbimd er een tweede zitgelegenheid bijgekregen. Voormalig journalist én Boxtelaar Ron Lodewijks onthulde aan de Dommel zijn eigen bankje. ,,Daar ga ik heerlijk genieten in de zon."

Lodewijks was als journalist jarenlang verbonden aan Brabants Dagblad en schreef voornamelijk over natuur, milieu en landschap. Het Groene Woud was een van zijn langstlopende dossiers. Bij zijn afscheid kreeg de Boxtelaar van directeur Jan Baan van Brabants Landschap een bankje cadeau. Over de locatie was het tweetal het snel eens: het nieuwste natuurgebied Dommelbimd. Want als Boxtelaar wilde Lodewijks graag een plek in zijn woonplaats.

Onder toeziend oog van oud-collega's, familie en vrienden onthulde Lodewijks het bankje dat werd gemaakt door Martien Roestenburg van meubelmakerij Den Berg in Liempde. ,,Ik kan hier lekker vaak gaan zitten en genieten van de natuur en de zon", glunderde Lodewijks. Natuurlijk zal echtgenote Lidy Ietswaart hem dan vergezellen evenals zijn grote trots: kleinkinderen Twan en Cato. Het bankje is uniek in zijn soort, want de naam van de voormalig journalist is erin gegraveerd. ,,Het is écht het bankje van opa", legde Lodewijks uit aan zijn kleinkinderen. ,,En dat op een van de mooiste plekken van Boxtel."