Afbeelding
Foto: Annelieke van der Linden

zondag 16 oktober in gemonde

Wedstrijd met politiehonden op oefenterrein Steeds Vooruit

De Koninklijke Nederlandse Politiehond Vereniging, afdeling Noord-Brabant organiseert zondag 16 oktober de 'kampioenswedstrijd der kringen'. Decor van het evenement is het oefenterrein van politiehondenverenging Steeds Vooruit aan de Gemondsedijk 5a in Gemonde.

De wedstrijd begint om 09.00 uur met de vooroefeningen zoals springen, volgen en zoeken van kleine voorwerpjes verstopt in een grasveld. Het overzwemmen en aan de oever brengen van een in het water liggend voorwerp vindt plaats in het omleidingskanaal van de Dommel op Munsel. Het spectaculaire onderdeel waarbij een boef gearresteerd moet worden, begint om 14.00 uur.

Acht combinaties

Aan de wedstrijd nemen acht combinaties deel waarvan twee deelnemers dit jaar ook hebben meegedaan aan het kampioenschap van Nederland in Eindhoven.

FOTO BOVEN: Een wedstrijd met politiehonden bevat vaak spectaculaire onderdelen, zoals de arrestatie van boeven. In Gemonde, op het oefenterrein van vereniging Steeds Vooruit, wordt zondag 16 oktober een kampioenswedstrijd georganiseerd. (Foto: collectie Brabants Centrum).

Boxtel

Huub Thorissen

In het artikel over galerie Le Garage van Kunstlicht99 is vorige week ten onrechte gemeld dat beeldend kunstenaar Huub Thorissen ook bestuurslid is van deze kunstenaarsvereniging. Thorissen is als bestuurslid wel actief binnen de Kunststichting Boxtel. Le Garage is de plek waar kunstenaars van Kunstlicht99 werken exposeren en is elke vrijdag van 15.00 tot 20.00 uur geopend.