bijeenkomst op dinsdag 18 oktober

Initiatief met hulptelefoon van start in Boxtel-Oost

De werkgroep ZorgSamenBuurt Oost van de stichting Ouderen in Regie heeft de voorbije maanden senioren uit het gebied tussen de Europalaan en Robert Schumanlaan/Apollopad benaderd om hun behoefte aan onderlinge hulp, ondersteuning en het samen opzetten en delen van activiteiten te peilen. Dit heeft geleid tot de start van een telefonische dienstverlening in de wijk waarbij vraag en aanbod aan elkaar worden gekoppeld. Op dinsdag 18 oktober houdt ZorgSamenBuurt Oost om 19.30 uur een informatiebijeenkomst in gemeenschapshuis De Rots.

,,Door middel van een vragenlijst is een overzicht van vraag en aanbod tot stand gekomen. Vrijwilligers hebben zich gemeld om een aantal kleine taken op zich te nemen en anderen bij te staan. Nu is het moment gekomen om daadwerkelijk van start te gaan", meldt ZorgSamenBuurt Oost. De werkgroep hoopt een groot aantal mensen uit Boxtel-Oost te stimuleren om deel te nemen aan het initiatief.

hulpaanbieder

Tijdens de bijeenkomst in De Rots wordt teruggeblikt op de enquête die in de buurt is gehouden en aandacht besteed aan de telefonische dienstverlening die binnenkort van start gaat. Vrijwilligers van het telefoonteam zoeken bij aanvragen voor hulp, contact of een activiteit de juiste hulpaanbieder. Die neemt vervolgens contact op met de hulpvrager. Het telefoonnummer wordt tijdens de bijeenkomst bekend gemaakt. Ook worden de vrijwilligers van de telefonische dienstverlening voorgesteld.

Mensen die geen uitnodiging voor de bijeenkomst hebben ontvangen, maar toch graag willen komen, kunnen dit kenbaar maken aan Ad en Ans van den Brand, telefoonnummer (0411) 67 63 27, Henny de Haan, tel. 67 50 23 of via e-mail: werkgroepzorgendienstverlening@gmail.com. Voor degenen die slecht ter been zijn maar toch graag de bijeenkomst willen bezoeken, kan desgewenst vervoer geregeld worden.


Bijeenkomsten over omgaan
met verliezen

Iedereen krijgt in zijn leven te maken met verliezen. Hier ontkomt niemand aan. Je kunt door overlijden een dierbare verliezen, maar ook het verlies van gezondheid of van een baan laat diepe sporen achter. Omgaan met verlies en weer zin geven aan je leven, hoe doe je dat? Klim-Op verzorgt op maandag 17 en dinsdag 18 oktober in Sint-Ursula aan de Baroniestraat informatiebijeenkomsten over de cursus 'Omgaan met verliezen'.

Rouw is de verwerking van een verlies. Door te rouwen geef je het verlies een plaats in je leven. Niet om het verlies weg te stoppen, maar om weer op te kunnen klimmen uit een zware periode en weer zin te geven aan het leven.

Tijdens de bijeenkomst van Klim-Op wordt informatie gegeven over de cursus die Klim-op verzorgt, welke thema's er worden behandeld en nadere praktische informatie. Tevens krijgen mensen de mogelijkheid om kennis maken met de begeleiders. Iedereen is welkom op één van de bijeenkomsten: maandag 17 oktober van 19.00 tot 20.30 uur of dinsdag 18 oktober van 13.30 tot 15.00 uur. Aanmelden is mogelijk tot en met morgen, vrijdag 14 oktober, bij Marieke Dijkshoorn, telefoonnummer (0411) 65 58 99 of e-mail: mariekedijkshoorn@contourdetwern.nl.

Fietstocht langs

woonplekken

voor ouderen

Stichting Ouderen in Regie organiseert op zaterdag 15 oktober een oriëntatiefietstocht langs een aantal plekken in Boxtel en Liempde waar kansrijke opties liggen voor de ontwikkeling van kleinschalige wooninitiatieven. De start van de tocht is om 13.30 uur nabij de voormalige Heilig Hartkerk aan de Baroniestraat in Boxtel.

De verschillende opties die tijdens een inspiratieavond van Ouderen in Regie over kleinschalige wooninitiatieven zijn besproken, worden tijdens de fietstocht op 15 oktober bezocht. Gestart wordt bij de pastorietuin van de voormalige Heilig Hartkerk. Vervolgens komen onder meer de Esschebaan, het Ronduutje, de Clarissenstraat, Hamsestraat en Boxtelseweg aan bod. Mensen die niet in staat zijn te fietsen, kunnen eventueel met de auto worden opgehaald. Aanmelden voor deze extra service kan via telefoonnummer 06-34 27 29 66.


Swanee Bridge Jazzband

De Swanee Bridge Jazzband uit Boxtel treedt zondag 16 oktober van 14.30 tot 17.30 uur op in grand café Rembrandt aan de Rechterstraat. De band speelt jazzmuziek 'voor en door jongeren van vroeger'. De entree is gratis.