Afbeelding
Foto: Hester van den Broek

Het Goed Boxtel

houdt 'ruilfeest'

met kinderboeken

De Nationale Kinderboekenweek wordt gehouden tot 16 oktober. Kringloopwinkel Het Goed aan de Industrieweg in Boxtel speelt in op het evenement met een actie voor de jeugd: het Kinderboekenruilfeest. Iedereen is tot en met zaterdag 15 oktober welkom bij Het Goed om een oud leesboek in te ruilen voor een ander exemplaar.

Voor kinderen die een leesboek ontgroeien, is het leuk om zo'n boekje weer door te geven aan iemand anders. Bovendien hoeft een leuk en spannend boek niet altijd nieuw te zijn. Met het ruilfeest wil Het Goed deze boodschappen op een speelse manier aan kinderen overbrengen. De jeugd die een boek inlevert, ontvangt direct een bon om een nieuw exemplaar bij Het Goed uit te zoeken. Ieder kind mag maximaal één kinderboek ruilen.

Bovendien worden op zaterdag 15 oktober diverse momenten georganiseerd waar kinderen door medewerkers van Het Goed worden voorgelezen uit boeken die aansluiten op het thema van de Kinderboekenweek: Voor altijd jong.


Jeugdhofkapel

Eendengat

zoekt versterking

De jeugdhofkapel die tijdens carnaval in Eendengat de jeugdprins, jeugdprinses en hun gevolg muzikaal begeleidt, is op zoek naar versterking. Muzikale kinderen en jongeren in de leeftijd van 10 tot 18 jaar kunnen zich aanmelden.

De jeugdhofkapel is een gezellige en vrolijke groep jongeren die tal van optredens verzorgt tijdens carnaval. In het muziekgezelschap spelen zowel blazers als slagwerkers, denk hierbij aan saxofoons, trompetten, klarinetten maar ook aan een grote of kleine trom. Kinderen en jongeren die een A-diploma hebben of al twee jaar muzieklessen volgen, kunnen zich aansluiten.

De jeugdhofkapel repeteert met ingang van half december wekelijks op zaterdag van 19.00 tot 20.15 uur. Aanmelden kan bij Sander de Brouwer, e-mail: sanderdebrouwer@gmail.com.

FOTO ONDER: De jeugdhofkapel start binnenkort met de repetities voor carnaval 2017. Nieuwe jeugdmuzikanten zijn welkom. (Foto: Hester van den Broek).