Afbeelding
Foto: Marleen Kuipers

50 MILLE VOOR JEROEN PIJNENBURG

Startkapitaal voor sociaal bedrijf Buurtpost

MARC CLEUTJENS

Boxtelaar Jeroen Pijnenburg heeft vorige week in Megen een bedrag van 50.000 euro gewonnen waarmee hij zijn bedrijfsplan voor de oprichting van Buurtpost verder kan uitwerken. Pijnenburg, die daarmee tweede werd, was een van de zes sociale ondernemers die was genomineerd voor de IGNITE Award. De winnaars wonnen 100.000 euro.

Pijnenburg lichtte zijn plannen voor Buurtpost enkele weken geleden uitgebreid toe in Brabants Centrum. Met Buurtpost wil hij sociale cohesie stimuleren door bewoners met weinig geld en een beperkt sociaal netwerk in te zetten als vaste afgiftepunten van postpakketjes. ,,Het geeft een enorme boost om de bevestiging te voelen dat je op de goede weg bent", reageerde hij. ,,Fantastisch om mijn droom te kunnen verwezenlijken."

Pijnenburg was jarenlang opbouwwerker in Boxtel en stond aan de wieg van onder meer Bazaar Boxtel en de Voedselbank. Hij startte in 2007 een eigen bedrijf: Buro Cement. Hij biedt werk aan enkele tientallen opbouwwerkers, die onder meer actief zijn in Eindhoven.

Na een spannende finale, die onder meer werd bijgewoond door wethouder Herman van Wanrooij van de gemeente Boxtel, werd het plan De Zorgoppas van de ondernemers Harm van Ballegooy en Remko Boer tot winnaar uitgeroepen van de IGNITE Award. Pijnenburg werd tweede en is al vol energie aan het werk om Buurtpost op 1 januari 2017 te kunnen lanceren. ,,Ik kies in eerste instantie voor het werkgebied waarmee ik bekend ben, in de Eindhovense wijk Woensel", vertelt de Boxtelaar. ,,Ik wil snel met andere partners contact leggen met minimaal 250 mensen die in aanmerking zouden kunnen komen als buurtposters en pakketjes gaan bezorgen in hun buurt of wijk."

De komende weken wil Pijnenburg benutten om Buurtpost een formele status te geven. Zo wordt een stichting en een besloten vennootschap opgericht, worden meer fondsen en financiers uitgenodigd om te participeren en start de zoektocht naar een werkplek. De verwachting is dat Buurtpost in eerste instantie wordt ondergebracht bij Cement. ,,Van daaruit gaan we de buurtposters opleiden en achter de voordeur vandaan halen."

FOTO ONDER: Jeroen Pijnenburg (rechts) uit Boxtel deelt mee in de feestvreugde tijdens de uitreiking van de IGNITE Award. (Foto: Marleen Kuipers).