Keeper Raymon Strik van RKSV Boxtel, weet een treffer van DVG te voorkomen. (Foto: Albert Stolwijk). Foto: Albert Stolwijk

Mooie wedstrijd in sportpark Munsel

Boxtel verslaat DVG in attractief lokaal duel

In sportpark Munsel heeft RKSV Boxtel zondag DVG uit Liempde verslagen. Het publiek werd getrakteerd op een attractieve wedstrijd waarbij het spel lange tijd gelijk opging. In de tweede helft sloeg Boxtel toe en boekte een ruime 5-2 overwinning op de Liempdenaren.

Het mooie weer met een lekker herfstzonnetje trok veel toeschouwers naar Munsel. Zowel Boxtelse als Liempdse supporters waren present om 'hun' club aan te moedingen. In de eerste helft was DVG de betere ploeg. De Liempdse formatie ging direct in de aanval en na vier minuten werd de eerste kans genoteerd. Boxtel reageerde daar meteen op. Een corner werd kort genomen maar Valentijn Waals kon de voorzet van Jesse van Homelen niet in een doelpunt omzetten. In de 11e minuut was het wél prijs. Aanvoerder Tim Didderiens zorgde voor het eerste Boxtelse doelpunt door een voorzet van Van Homelen tegendraads in te koppen waarbij hij DVG-keeper Mark Faes kansloos liet.

GEEN RODE KAART

Linkerspits Sander van de Ven van DVG was in de eerste helft een plaag voor de Boxtelse defensie. Hij sprintte voorbij Didderiens en probeerde in de korte hoek keeper Raymon Strik te verrassen. De goalie stopte de bal, maar de rebound werd door Twan van den Broek binnengewerkt: 1-1. De Liempdenaren hadden op dat moment het betere spel en kregen nog wat kansen, maar Boxtel-doelman Strik stond zijn mannetje in de goal.

Tegen de verhouding in scoorde Boxtel in de 35e minuut nadat een schot van Van Homelen van richting werd veranderd: 2-1. Ook nu werd de voorsprong weggewerkt door DVG. Na slecht wegwerken door de Boxtelse defensie gaf Martijn Caarls de bal voor op Bart de Windt: 2-2. Net voor rust kreeg DVG een grote kans, maar verdediger Jari Klijmij kopte de bal uit de doelmond. In de slotmuut was er nog een opstootje waarbij Robin Groenendaal een gele kaart kreeg. De Boxtelse speler mocht blij zijn dat zijn actie niet werd bestraft met een rode kaart.

terugspeelbal

In de tweede helft begonnen beide ploegen ongewijzigd. In de 49e minuut was er een grote kans voor DVG, maar de bal werd bij de tweede paal van de doellijn gehaald. Daarna kwam het middenveld in handen van Boxtel en een te korte terugspeelbal werd onderschept door Hayke van Heesch. Hij omspeelde de keeper en zorgde voor een nieuwe voorsprong van de thuisclub. In de 59e minuut werd een verre ingooi van de Liempdenaren doorgekopt. De bal kwam eerst op de lat en belandde vervolgens in de handen van de Boxtelse keeper.

Max Paisecki werd ingebracht voor Waals en was meteen van waarde. Hij werd de diepte ingestuurd en gaf de bal laag over de grond voor. Bij de tweede paal was Danie Mensah alert en maakte de 4-2 waardor de wedstrijd gespeeld was. Boxtel ging op zoek naar meer goals en was in de 85e minuut succesvol toen Van Heesch met een mooie lob over de keeper de 5-2 maakte.

FOTO ONDER: Keeper Raymon Strik van RKSV Boxtel weet een treffer van DVG te voorkomen. (Foto: Albert Stolwijk).