Afbeelding
Foto: Annelieke van der Linden

hardlopen voor jong en oud op zondag 30 oktober

Start crossseizoen in bossen Sparrenrijk

De herfst staat voor de deur en daarmee ook het crossseizoen, waarbij hardlopers kunnen deelnemen aan allerlei wedstrijdjes op onverhard terrein. De Don Quichotte Sparrenbosloop van atletiekvereniging Marvel vormt traditioneel de start van dit crossseizoen. De 49e editie vindt plaats op zondag 30 oktober.

De brede rechte paden in landgoed Sparrenrijk vormen een ideaal parcours om het winterseizoen te beginnen. Later in het seizoen staan in de regio de zwaardere crossen met heuvels op het programma. Marvel ziet elk jaar weer honderden atleten aan de start verschijnen, verdeeld over de verschillende categorieƫn van de Atletiekunie. Om 11.30 uur is de start van het hoofdnummer met de senioren (mannen en vrouwen) en de meisjes en jongens A- en B-junioren. Vanaf 12.40 uur volgen de wedstrijden voor de meisjes en jongens C- en D-junioren en de pupillen.

Voorafgaand aan de officiƫle wedstrijdnummers is er ook weer de wedstrijd voor recreanten, waarmee het programma om 10.30 uur begint. Deze recreantenloop staat voor iedereen open: jong en oud, wel of geen atleet. De deelnemers kunnen hun eigen afstand bepalen tussen 1.500 en 7.700 meter.

voorinschrijven

Voorinschrijven kan tot en met 25 oktober via de website van Marvel: www.avmarvel.nl/sparrenbosloop. Daarna is het mogelijk om op de dag zelf in te schrijven tot een kwartier voor aanvang van het betreffende onderdeel bij het inschrijfbureau bij de start. Landgoed Sparrenrijk is te vinden in Boxtel-Noord. De ingang bevindt zich aan de Molenwijkseweg in Boxtel. Er is voldoende parkeergelegenheid bij recreatieplas De Langspier.

FOTO ONDER: Landgoed Sparrenrijk vormt al bijna vijftig jaar het decor van de Don Quichotte Sparrenbosloop. Naast atleten van de organiserende vereniging Marvel uit Boxtel staan ook vele lopers uit de regio jaarlijks aan de start van de loopwedstrijd over onverharde paden. (Archieffoto: Peter de Koning).