Afbeelding
Foto: Annelieke van der Linden

wethouder legt eerst steen bij woningbouwproject

Essche Akker: hopen op zachte winter

Vijf jaar na de oplevering van 44 starterswoningen in en bij voormalig klooster Sancta Monica aan de Gestelseweg is in Esch een nieuw grootschalig woningbouwproject van start gegaan: Essche Akker. Begin september is Reuvers Bouw en Ontwikkeling gestart met de bouwput en de fundering van achttien woningen aan Het Kruys. Gistermiddag nam wethouder Johan van den Brand van de gemeente Haaren de troffel ter hand en legde de allereerste steen.

,,Het maakt niet uit wie ik spreek in Esch: iedereen heeft het over wonen. Dat onderstreept maar weer hoe belangrijk het is dat er gebouwd wordt in een dorp", zei wethouder Van den Brand, kort voordat hij aan de slag ging met het officiële metselklusje. ,,Esch is een fantastisch dorp met een mooi verenigingsleven en activiteiten. Maar daar zijn wél inwoners voor nodig."

Aan Het Kruys verrijzen achttien rij- en hoekwoningen. De verwachting is dat de woningen medio maart worden opgeleverd. Wethouder Van den Brand wenste de bouwvakkers én toekomstige bewoners dan ook een zachte winter toe...

Op pagina 23: 'Het dorp Esch straalt echt rust uit'.

FOTO BOVEN: Na het officiële startsein van woningbouwproject Essche Akker kregen alle toekomstige bewoners de gelegenheid hun stulpje in aanbouw te bekijken. (Foto: Annelieke van der Linden).