Wethouder Marusjka Lestrade poseerde zondag tijdens Tunnel Vision 1.0 met organisatoren Mitch Koningstein (links) en Paul Jongsma. Ze noemde het grafitti-evenement een voorbeeld van initiatieven die de gemeente van harte ondersteunt.
Wethouder Marusjka Lestrade poseerde zondag tijdens Tunnel Vision 1.0 met organisatoren Mitch Koningstein (links) en Paul Jongsma. Ze noemde het grafitti-evenement een voorbeeld van initiatieven die de gemeente van harte ondersteunt. Foto: Annelieke van der Linden

nieuw gemeenteraadsvoorstel volgt op later tijdstip

Voorlopig geen Boxtels cultuurfonds

Boxtel maakte eerder bekend dat het nieuwe cultuurbeleid op de schop gaat. De gemeenteraad zou zich op dinsdag 18 oktober buigen over de notitie 'Bouwen aan betekenis'. Het onderwerp wordt echter van de agenda gehaald, omdat de samenwerking met het Prins Bernhard Cultuurfonds op de lange baan is geschoven.

In de cultuurnotitie wordt geopperd om gebruik te maken van het Prins Bernhard Cultuurfonds bij het onderdeel subsidietoekenning. Een deel van het subsidiebudget zou ondergebracht worden bij dit fonds. ,,We hebben echter te horen gekregen dat het cultuurfonds nog niet klaar is voor een Boxtels fonds. We hebben alleen gehoord dat de organisatie het nu nog te vroeg vindt", lichtte wethouder Lestrade gisteren toe. ,,Door deze wijziging verandert de structuur van het kunst- en cultuurbeleid, waardoor we op een later tijdstip met een nieuw voorstel komen om tot een inspirerend kunst- en cultuurbeleid te komen. Mooie initiatieven, zoals Tunnelvision 1.0 van afgelopen weekend, ondersteunen we van harte."

Wethouder Lestrade noemt de beslissing van het Prins Bernhardfonds 'jammer'. ,,Verschillende gemeentes gingen al in zee met dit fonds en hebben goede ervaringen. Het leek me een goed idee om dit ook in Boxtel te realiseren." Het Prins Bernhard Cultuurfonds laat weten vaak verkennende gesprekken te voeren over het oprichten van fondsen. ,,Over de inhoud en uitkomst van deze gesprekken doen we echter nooit nadere mededelingen."