Bomvol programma in kerstvakantie

Boxtel omarmt ijsbaan nabij Zwaanse Brug

Lonneke Hoondert

Het is één van de grootste wensen van Boxtelaren: een schaatsbaan midden in het centrum - uiteraard van écht ijs - in de kerstperiode. Mark van de Moosdijk, eigenaar van lunchroom Meneer van Dommelen, laat die droom uitkomen met het evenement Boxtel on Ice. Op het parkeerterrein bij de Zwaanse Brug komt in de kerstperiode een ijsbaan. Boxtel is euforisch...

Het aantal hartjes en omhoog gestoken duimpjes op Facebook liep in een rap tempo op en het online bericht dat Van de Moosdijk een schaatsbaan gaat realiseren werd tientallen keren gedeeld. Nadat begin augustus bekend werd dat de ondernemer serieus werkte aan een plan voor een ijsbaan, stonden ondernemers in de rij om met hem samen te werken. ,,Ik had gehoopt op positieve reacties, maar het ging écht los. Dat had ik niet verwacht", zegt Van de Moosdijk. ,,Het leeft in Boxtel. Ondernemers, bewoners én de gemeente zijn enthousiast. Ik krijg van alle partijen volledige medewerking."

Elke dag iets te doen

Achter Meneer van Dommelen, op het parkeerterrein bij de Zwaanse Brug, verschijnt van woensdag 14 december tot en met zondag 8 januari een overdekte ijsbaan van twintig bij tien meter. Je kunt er niet alleen schaatsen volgens Van de Moosdijk: ,,Het liefst heb ik elke dag een speciale activiteit op het ijs." Inmiddels is de ondernemer hard op weg om de activiteitenkalender voor zijn schaatscircuit dag voor dag te vullen.

Tijdens Boxtel on Ice kunnen Boxtelaren bijna dagelijks genieten van allerlei activiteiten. Op schaatsen natuurlijk, maar er is óók genoeg te doen rondom Meneer van Dommelen. ,,Uiteraard wil ik de schaatsbaan op grandioze wijze openen", glundert Van de Moosdijk. De ondernemer twijfelt nog over de invulling, maar heeft al wat suggesties gekregen. ,,Ik wil graag een artiest uitnodigen die de jeugd aanspreekt. Dat is toch de doelgroep die ik op het ijs wil hebben. Ik heb al wat rond gevraagd onder jongeren en die noemen vooral De Snollebollekes of rapper Jebroer." Daarnaast staan er onder meer een kerstgala, een tirolerfest en een modeshow geprogrammeerd. In samenwerking met Buurtsport Boxtel mogen schoolkinderen tussen 15 en 22 december met hun klas het ijs op.

Lees verder op pagina 15.