De ontwikkeling van voormalige herberg Den Eijngel in Lennisheuvel ligt goed op schema. (Foto: Peter de Koning).
De ontwikkeling van voormalige herberg Den Eijngel in Lennisheuvel ligt goed op schema. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

DEADLINE LANDSCHAPPEN VAN ALLURE OP 1 JANUARI 2019

'Tijd dringt voor bouwplan Stapelen'

MARIËLLE WIJFFELAARS

Hoewel de provincie Noord-Brabant de deadline voor het provinciale project Landschappen van Allure met twee jaar heeft verlengd, zijn er tóch zorgen over de realisatie van stadslandgoed Stapelen. Om dit ambitieuze plan te kunnen uitvoeren, moet overeenstemming bereikt worden over de bouwplannen die er zijn aan de Prins Hendrikstraat in Boxtel. Een beslissing daarover laat echter nog altijd op zich wachten...

Wethouder Peter van de Wiel hoopt zo snel mogelijk een overeenkomst te kunnen sluiten met de paters assumptionisten en te kunnen starten met de bouw van zorgwoningen aan de rand van kasteelpark Stapelen. Toen vorig jaar directeur Sjaak Beirnaert vertrok bij de Assumptie Stichting, bleef ontwikkeling van het gebied liggen. ,,De paters hebben een informatieachterstand betreffende de al gemaakte afspraken; ze moeten dus diep in het onderwerp duiken", aldus Van de Wiel.

Maar de tijd dringt. Want op 1 januari 2019 is de deadline voor de projecten binnen het plan Kloppend Hart van Het Groene Woud waar ook de ontwikkeling van stadslandgoed Stapelen bij hoort. En dát plan hangt weer samen met de bouw van de (zorg)woningen aan de Prins Hendrikstraat. Van de Wiel: ,,Maar we moeten daarover wel overeenstemming bereiken met de paters assumptionisten en ik hoop écht dat we op korte termijn in actie kunnen komen. Want twee jaar lijkt lang, maar het is zo voorbij."

De provincie besloot een paar weken geleden de deadline voor álle projecten die beloond zijn met een provinciale subsidie van Landschappen van Allure, uit te stellen. Reden was dat de projecten omvangrijk zijn en dus meer tijd kosten dan vooraf werd ingeschat. ,,De deadline was ook wel erg ambitieus", vindt de Boxtelse wethouder. ,,Het kost gewoon tijd om alles uit te voeren." Volgens Van de Wiel liggen de projecten waar de gemeente Boxtel bij betrokken is - met uitzondering van stadslandgoed Stapelen - goed op schema. Het gaat daarbij om de realisatie van bezoekerscentrum D'n Liempdsen Herd, Natuurexperience Lennisheuvel en het verbouwen van de potstal bij het Groot Duijfhuis.

FOTO ONDER: De ontwikkeling van voormalige herberg Den Eijngel in Lennisheuvel ligt goed op schema. (Foto: Peter de Koning).