Iris  de Visser geeft les in reddend zwemmen aan kinderen tijdens de open dag in Het Dommelbad. (Foto: Hans Verberk).
Iris de Visser geeft les in reddend zwemmen aan kinderen tijdens de open dag in Het Dommelbad. (Foto: Hans Verberk). Foto: Hans Verberk

Open dag Reddingsbrigade Boxtel

Zwemoefeningen en mensen redden in Het Dommelbad

De Reddingsbrigade Boxtel hield zaterdag een open dag in Het Dommebad. Zo'n vijftien belangstellenden kwamen kijken én kregen les in het redden van drenkelingen.

Omdat de vereniging plek heeft voor nieuwe leden, werd besloten tot het organiseren van een open dag. ,,Deelnemers deden mee aan zwemoefeningen en leerden omgaan met verschillende reddingsmiddelen", legt voorzitter Willem-Mathijs van der Aa van de Reddingsbrigade Boxtel uit. De open dag bleek succesvol: inmiddels hebben zich drie nieuwe leden aangemeld.

FOTO BOVEN: Iris de Visser geeft les in reddend zwemmen aan kinderen. (Foto: Hans Verberk).


Daniëlle Steenbekkers (16)
verbetert pr op WK lifesaving

Daniëlle Steenbekkers uit Boxtel heeft onlangs tijdens het WK lifesaving met scherpe tijden op diverse afstanden haar inschrijflimieten verbeterd. Op één onderdeel verbeterde ze zelfs haar persoonlijk record.

Steenbekkers (16) is lid van de Reddingsbrigade Boxtel, die zaterdag haar open dag hield in Het Dommelbad, en verbeterde haar record met zes seconden. Daar is ze heel blij mee, zo meldde ze afgelopen week. Het wereldkampioenschap lifesaving, een sportvorm die is afgeleid van reddingszwemmen, werd gehouden in het Pieter van den Hoogenband-zwembad in Eindhoven én in zee, voor de kust van Noordwijk.