Afbeelding
Foto: Piet van Oers

RECONSTRUCTIE DORPSHART IN VOLLE GANG

Stratenmakers domineren Liempde

De herinrichting van het dorpshart van Liempde is in volle gang. Enkele weken nadat het startsein werd gegeven voor de reconstructie van enkele centrumstraten, wordt er volop gewerkt in de Barrierweg en de Keefheuvel, op het Raadhuisplein en rondom het Concordiapark.

Op de website van SPPiLL, samen met de gemeente Boxtel initiatiefnemer van de herinrichtingsplannen, is de volledige planning te vinden van de werkzaamheden.. ,,We vinden het vooral belangrijk om de wegen zo kort mogelijk af te sluiten en dus de middenstand en inwoners zo min mogelijk te belasten", legde Mart van Dulmen van de SPPiLL-werkgroep Liemt in Uitvoering eerder uit.

Naast vervanging van de riolering en herinrichting van de straten, wordt het centrum aantrekkelijker gemaakt. Zo krijgt het Concordiapark een opknapbeurt en wordt dit groene gedeelte samen met de kiosk omgedoopt tot 'muzikaal plein'. Het Raadhuisplein krijgt de naam 'Ontmoetingsplein' en het gedeelte voor café 't Wapen van Liempde wordt met ruimere terrasjes en seizoensparkeren een 'culinair plein'. Om fietsers, wandelaars en mindervaliden meer ruimte te geven in het centrum, worden autowegen versmald en komt er een duidelijke verbinding tussen het centrum en D'n Tip, het terrein waar onder meer oplaadpunten voor fietsen komen.

FOTO ONDER: Beeld van de werkzaamheden aan de Barrierweg in hartje Liempde. (Foto: Piet van Oers).