SPECTACULAIRE ZEGE IN EN TEGEN BOSKANT

Boxtel buigt achterstand om in overwinning

Een spectaculaire wedstrijd met een boeiend scoreverloop. Zo mag het duel dat RKSV Boxtel zondag uitvocht in en tegen Boskant gerust omschreven worden. De 2-0 achterstand boog de formatie van coach Henri van den Braak om in winst: 2-3. Door de vierde zege in vijf wedstrijden deelt Boxtel nu met BMC de eerste plaats in de vierde klasse I.

Boskant had grote problemen met de beweeglijke spelers van Boxtel en kon de spelers alleen met overtredingen stoppen. De scheidsrechter trad op door Boskant in korte tijd drie gele kaarten te geven. Nadat eerst nog een overtreding op Valentijn Waals binnen het 16-metergebied door de scheidsrechter werd weggewuifd, trok hij na een nieuwe overtreding op deze speler rood. De centrale verdediger was te laat en bracht de doorgebroken Boxtelse speler ten val.

Hierna moest Boskant met tien spelers verder. Dat gaf de thuisploeg kennelijk toch extra energie: vlak voor rust viel de openingstreffer. De spits schoot de bal vol op goal. De bal kwam, via de rechter én de linker binnenkant van de paal terug het veld in. De Boskantse spits was er als de kippen bij en rondde beheerst af. Tegen de verhoudingen in, ging Boxtel rusten met een 1-0 achterstand.

OMSLAG IN VIER MINUTEN

Meteen na rust volgde een tweede domper voor de bezoekers, nadat de bal vanaf 35 meter met een prachtige uithaal in de linker winkelhaak verdween en doelman Kevin Strik volledig kansloos bleef. Coach Van den Braak besloot daarna om aanvallend te wisselen en bracht drie nieuwe spelers in het veld.

Mark van de Westelaken kwam voor Rick van Hamond, Max Piasecki voor Waals en Fouad Ezzahraoui voor Marsudi Bounin. Boskant groef zich verder in en probeerde met snelle uitvallen Boxtel te verrassen.

In de 68e minuut kreeg Boxtel een vrije trap aan de rechterzijde van het veld. Jesse van Homelen legde de bal precies op het hoofd van captain Tim Didderiëns, die snoeihard binnen kopte: 2-1. Dit bracht voor de Boxtelaren het geloof terug en twee minuten later speelde Jari Klijmij in de diepte Van Homelen aan. De verdediger van Boskant was eerder bij de bal, maar Van Homelen jaagde goed door en blokte de bal, die voor de voeten van Daniel Mensah terecht kwam. Mensah bleef koel en tekende de gelijkmaker aan.

Boskant was even helemaal de weg kwijt en Boxtel ging op jacht naar de voorsprong. Die kwam er toen Hayke van Heesch in de diepte werd aangespeeld door Van de Westelaken. Vanaf zestien meter knalde hij de bal tegen de onderkant van de lat. De terugspringende bal werd opgepikt door Piasecki die de 2-3 tegen de touwen joeg. In nog geen vier minuten tijd boog Boxtel de achterstand om in een voorsprong.

Zondag 9 oktober speelt Boxtel vanaf 14.30 uur de derby tegen DVG uit Liempde dat afgelopen zondag zijn eerste competitieoverwinning boekte. Na afloop van de wedstrijd vindt het 'BOCtober'-feest plaats in kantine D'n Oosthoek met optredens van een deejay en zanger Tim Schalkx.