Frans van Beers. (Foto: Peter de Koning).
Frans van Beers. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

Boxtelaar Frans van Beers
verzorgt vitaliteitscursus

Boxtelaar Frans van Beers, die op zijn 76e levensjaar samen met 'Iceman' Wim Hof in korte broek de Kilimanjaro bedwong onder extreem lage temperaturen, wil zijn geheim met anderen delen. In de workshop 'Vitaal jong blijven', die Van Beers houdt op vrijdag 21 en zondag 30 oktober, geven Van Beers en docent Chinese geneeskunde Bert Bouwman antwoord op de vraag hoe iemand op respectabele leeftijd topprestaties kan laten zien waar een gezonde dertiger moeite mee heeft.

De training is onder meer bedoeld voor mensen die hun oerkrachten willen ervaren, makkelijker met stress om willen gaan, hun lichaam en geest in balans willen brengen, hun prestaties of conditie willen verbeteren, hun zelfvertrouwen willen vergroten, vet willen verliezen of invloed willen uitoefenen op lichaamstemperatuur en immuunsysteem.

De vitaliteitsworkshop bestaat uit drie componenten: ademhaling, mindset & focus en koudetraining. De kennis komt van Tibetaanse monniken. Een van de meest opmerkelijke technieken die zij beheersen is de tummo techniek. Het is een meditatieve yogatechniek die ook wordt toegepast door Iceman Wim Hof. Waar de meeste mensen in koude omstandigheden last ondervinden van die kou, waren de monniken in staat om warmte te genereren door diepe concentratie. De bijwerkingen zijn een grote vitaliteit, innerlijke rust en toename van prestaties en gezondheid. ,,Hiervoor hoeven we niet naar Tibet te gaan", aldus Van Beers. Hij legt samen met Bouwman uit hoe je de methode in het dagelijks leven kunt introduceren.

Inschrijven voor één van de dagvullende workshops, is mogelijk tot en met 16 oktober via e-mailadres vanbeersvitaal@gmail.com of via tel. 06-51 25 25 70 of 06-21 56 31 39. De kosten bedragen 110 euro inclusief syllabus.