Tim van Velthoven van Essche Boys in strijd met een aanvaller van tegenstander Gloria UC. (Foto: Hans Verberk). Foto: Hans Verberk

Vierde plaats Essche Boys

na winst op Gloria UC

Voor aanvang van het duel tegen Gloria UC wist Essche Boys al dat het goede zaken kon doen tegen de ploeg uit Baarle-Nassau. Na een spannende wedstrijd was het Essche Boys dat de punten mocht noteren; in Esch werd het 3-2.

Het was tegenstander Gloria UC die de eerste grote kans kreeg, de paal redde Essche Boys. Een paar minuten later maakten de gastheren 1-0 toen een mooie pass van Yannic van Gerven ploeggenoot Marco den Ouden bereikte. Hierna golfde het spel op en neer en creëerden beide teams verschillende kansen. In de dertigste minuut kreeg de thuisploeg een vrije trap. Yethro van Gerven gaf de bal voor en Rudi van Gemert kopte de bal in de goal. Tien minuten later maakte Gloria UC onverwacht een doelpunt, ruststand 2-1.

Na de thee ging Essche Boys beter voetballen en dit resulteerde in een paar grote kansen. In de zestigste minuut werd een doelpunt van Den Ouden afgekeurd wegens buitenspel, maar de ploeg bleef het proberen én met succes. In de 71e minuut gaf Den Ouden de bal voor en Jasper Vorstenbosch gleed de bal knap binnen: 3-1. De thuisploeg ging op zoek naar meer doelpunten, maar moest ook opletten voor een counter van Gloria UC. In de 86e minuut maakte de tegenstander uit het niets een doelpunt, waarna de wedstrijd alsnog spannend werd. Frits Hermes hield Essche Boys met een goede redding op de been en het team trok de overwinning over de streep. Essche Boys heeft dankzij deze winst zeven punten uit vier wedstrijden en staat daarmee op een mooie vierde plaats.

Zondag 9 oktober gaat Essche Boys op bezoek bij OVC in Tilburg, aftrap om 14.30 uur.

in duel met Dosko '32

In het regenachtige Lennisheuvel kwam LSV uit tegen Dosko '32. Waar de voetballers uit Lennisheuvel in de eerste helft de tegenstander uit Duizel nog konden bijbenen, was dat na de rust een ander verhaal. De wedstrijd eindigde in 1-4.

Dosko '32 ging vanaf de beginfase op jacht naar de voorsprong. Hierbij liet de tegenstander in de eerste tien minuten niet al te best spel zien en kwam ze niet echt gevaarlijk voor het doel van LSV. Na een kwartier spelen zorgde de opkomende Job Wijnen van Dosko '32 voor een goed schot maar Maykel van Casteren bracht redding voor LSV. Vervolgens diende in de 25e minuut de volgende kans zich aan voor Dosko. Toon Bierings schoot de bal snoeihard binnen. De tegenstander kon echter niet lang genieten van de voorsprong. LSV speelde meteen vanaf de aftrap de bal voorwaarts speelt en Job Kruijssen bediende de op scherp staande Nick van den Boogaard die met een lob de uitgekomen keeper verschalkte en een minuut later de 1-1 aan liet tekenen.

Al snel werd duidelijk dat Dosko het betere van het spel had. De ploeg had nog een drietal kansen, maar kreeg de bal voor de rustpauze niet nog eens in het doel. In de tweede helft legde de tegenstander LSV meteen de wil op en na een minuut spelen kwam de ploeg uit Duizel op voorsprong. De 1-3 volgde al snel, waarbij keeper Maykel van Casteren door de benen werd gespeeld. Vijf minuten voor het eindsignaal bepaalde Dennis van Woerkum van Dosko '32 de eindstand op 1-4.

LSV 1 - Dosko '32 1        1-4

RKDVC 7 - LSV 2        1-2

LSV 3 - Real Lunet 4        1-5

Jong Brabant 8 - LSV 4        0-2

De Bocht '80 VE1 - LSV VE1        1-1