De jeugdige voetballers van het Gemondse Irene wisten zondag in sportpark De Laat niet te winnen van Fiducia uit De Rips. (Foto: Hans Verberk). Foto: Hans Verberk

Jeugdig Irene gaat strijdend ten onder tegen Fiducia

Met een gemiddelde leeftijd van 18 jaar trad het team van voetbalclub Irene zondag aan tegen Fiducia uit De Rips. Jimmy Geerts (24) was de oudste speler en de jongste de vijftienjarige Owen van Lith. Dat inzet en werklust geen leeftijd kennen, bleek al vanaf de eerste minuut. De Gemondse voetballers vochten voor iedere bal en waren vastbesloten de punten te pakken in sportpark De Laat. De werkelijkheid bleek echter anders.

Irene kreeg met Tjeerd Pijnenburg een uitgelezen kans, maar het was Fiducia dat een penalty kreeg toegekend na hands in het strafschopgebied. Invallende doelman Jasper Versantvoort kon deze bal niet keren: 0-1. De tweede helft begon ongelukkig na een persoonlijke fout in de Gemondse defensie. Vlak daarna maakte Jasper Kokx de aansluitingstreffer.

De Gemondenaren bleven de aanval zoeken en was met uitblinkers Rob Groenendaal en Brian Hellings zeer gevaarlijk. Vlak voor het eindsignaal brak het aanvallende spel Irene echter op en wist Fiducia uit een counter te scoren. Nul punten voor de thuisploeg, maar wél een goede wedstrijd van dit jeugdige Irene.