Afbeelding
Foto: Hans Verberk

VROUWENTEAM WINT VERDIEND VAN HOD

Hockeyers MEP grijpen koppositie

De man in vorm bij MEP, Tom Strüber, had al na 45 seconden het net van de tegenstander gevonden. Na die goal weigerde HOD te komen en zodoende werd het een voorzichtige schuifwedstrijd over veel schijven en zonder echte offensieve bedoelingen. MEP kreeg zeker nog kansen, maar ook de gasten raakten de lat. Uit de rebound van een strafcorner kwam HOD vlak voor rust op 1-1.

Het werd duidelijk dat coach Erik Verzijden in de tweede helft een ander spelletje verlangde van zijn ploeg. Het baltempo moest omhoog. Na een kwartier benutte Floris Verheijen de strafcorner: 2-1. MEP kreeg meer grip op de wedstrijd en de Boxtelaren waren technisch beter. Een weergaloze en onnavolgbare actie van Martin Flemminks Smid op de achterlijn bracht Guus van Gardingen in stelling die zich geen moment bedacht: 3-1. Het ijs was gebroken en MEP kreeg nog legio kansen op de 4-1. Een strafcorneroffensief van de gasten in de slotfase leverde geen goals meer op.

Verzijden was blij met de punten en tevreden over het debuut van Thijs Langenhoff. Zondag 9 oktober reist MEP naar Rosmalen om de koppositie te verdedigen. Nieuwkomer Rosmalen weert zich tot nu toe kranig in de eerste klasse. Een hele lastige wedstrijd op een moeilijk veld, verwacht de coach. Aflag om 14.45 uur.

STAND EERSTE KLASSE

Helmond        4-12        Weert        4-5

MEP        4-12        HCAS        4-5

Hopbel        4-10        B.-Enschot        4-2

Oss        4-9        Warande        4-1

HOD        4-6        St.-Oedenrode        4-0

Rosmalen        4-6        Geel Zwart        4-0

PRACHTIGE GOAL

Vrouwencoach Inge Poelmans wilde een felle beginfase. MEP was iets beter dan de jonge ploeg uit Valkenswaard en na vijf minuten scoorde Philine Peperkamp de openingstreffer uit een assist van Sofie Rath. De thuisploeg kreeg grote kansen om op 2-0 te komen, maar verzuimde door te pakken. De gasten kregen enkele strafcorners waarbij de MEP-sluitpost Amber Kools bekwaam redde. Vlak voor rust viel toch de 2-0. Een prachtige goal van Peperkamp met opnieuw de assist van Rath.

MEP was in de tweede helft iets sterker en kreeg opnieuw kansen om de wedstrijd in het slot te gooien. Toen HOD uit een strafcorner tegen scoorde, kregen de Boxtelse vrouwen het nog behoorlijk moeilijk. De overwinning werd verdiend over de streep getrokken. Poelmans was blij met de punten, maar niet tevreden over het spel en de gemiste kansen.

Zondag 9 oktober wacht Sint-Oedenrode op het nieuwe waterveld. Het zandveldtijdperk is gelukkig voorbij. Afslag om 12.45 uur.

STAND EERSTE KLASSE

Weert        4-12        Uden        4-4

Eindhoven        4-9        HCAS        4-4

Oss        4-9        St.-Oedenrode        4-4

MEP        4-9        HOD        4-3

Hopbel        4-9        Goirle        4-1

Venlo        4-6        Concordia        4-0

FOTO BOVEN: MEP-speelster June van de Besselaar in gevecht om de bal met enkele speelsters van HOD. Op de achtergrond staan Renee van Stekelenburg en Sofie Rath. (Foto: Hans Verberk).


De Peppelieren

verdeelt clubtitels

in Liempde

Op de banen van tennisvereniging De Peppelieren in Liempde werd de afgelopen weken gestreden om het clubkampioenschap. Pleuni van Ruremonde werd voor het derde jaar op rij clubkampioen bij de vrouwen, Tommy Legius won bij de mannen.

De organisatie kijkt terug op een goed verlopen toernooi. Alleen tijdens de laatste dagen én tijdens de drukbezochte finales van zondag vielen er wat regenbuien.

HE4: Tommy Legius. DE4: Pleuni v. Ruremonde. HD4: Ton Kroonen/John Maas. DD4: Pleuni v. Ruremonde/Evi Peijnenburg. GD4: Henri & Pleun v. Ruremonde. HE6: Anton Hermes. HD6: Gerrit Bleeker/Gijs Boekweit. DD6: Sjan v.d. Eerden/Philomeen Swinkels. GD6: Tijn & Imke v.d. Loo. HE7: Mark Welvaarts. DE7: Iris v. Duijnhoven. HD7: Bram Schalkx/Mark Welvaarts. DD7: Ilze Hermes/Joyce v. Wijk. GD7: Hugo v. Houtum/Danielle Verkuijlen. HE8: Geert v. Laarhoven. HD8: Henk v.d. Laar/Ruud Mattheeuwse. DD8: Hennie & Lizan v.d. Aker. GD8: Michael Michiels/Inge v.d. Heijden. HE 50+: Gerard v.d. Anker.


L'Union behaalt

wisselende scores

De teams van Boxtelse handboogschutterij L'Union leverden vorige week tijdens de eerste wedstrijd van de indoorcompetitie wisselende prestaties.

Het eerste viertal behaalde in Sint-Oedenrode in de hoogste klasse 790 punten. Dat leverde hen een vijfde plaats op. De scores van Ad van de Langenberg (268 punten), Frank van Grinsven (262) en Marchel Kluijtmans (260) waren wat aan de magere kant. Henk Jegers liet als vierde schutter 247 punten optekenen.

Het tweede viertal deed het goed in Schijndel. Met een eindtotaal van 785 punten behaalde dit team de eerste plaats in klasse A. Ronald Tax schoot een persoonlijk record met 264 punten, Paul Smolders behaalde 261 punten en Gerard van der Steen 260 punten. Als vierde scoorde Henri van de Broek 247 punten. Dick de Vries en Suzanne van der Heijden lieten als reserves 213 en 188 punten noteren.

De jeugdschutters waren vrijdag actief. Bij de junioren stalen Jelt van de Langenberg en Jaap van Grinsven de show. Jelt met een persoonlijk record van liefst 274 punten en Jaap met 273 punten. Senn Steenbakkers behaalde 249, Sam Spitters 232 en Niels Nelissen 207 punten.