De leerlingen van de twee fanfares en twee harmonieën vormen jaarlijks één groot orkest tijdens het Klaverconcert. Deze keer vond het optreden plaats in De Serenade te Liempde. (Foto: Albert Stolwijk).
De leerlingen van de twee fanfares en twee harmonieën vormen jaarlijks één groot orkest tijdens het Klaverconcert. Deze keer vond het optreden plaats in De Serenade te Liempde. (Foto: Albert Stolwijk). Foto: Albert Stolwijk

Muziekjeugd improviseert in 'House of the Rising Sun'

'Klaverconcert: dat mag best wat vaker'

De Liempdse fanfare Concordia heeft het jaarlijkse Klaverconcert zondag op een wat andere manier invulling gegeven. De leerlingen van de vier plaatselijke muziekkorpsen repeteerden niet alleen samen, maar namen ook deel aan andere activiteiten in multifunctionele accommodatie De Serenade.

De dag startte met het instuderen van gezamenlijke muziekstukken die 's middags voor publiek zouden worden uitgevoerd. Daarna vond onder leiding van de twee slagwerkers van het Liempdse opleidingsorkest BeCool een ritmeworkshop plaats om de timing van de muzikanten in opleiding te verbeteren. En dat kwam even later prima van pas bij het instuderen van de zomerhit 'Sofia' van Alvaro Solez.

Na nog een repetitie en een quiz, maakten de leerlingen van Concordia, Sint-Arnoldus Lennisheuvel, Gildenbondsharmonie en Boxtel's Harmonie zich op voor het concert. (Groot-)ouders, broertjes en zussen én leden van verenigingen lieten zich in De Serenade aangenaam verrassen. ,,Het publiek was enthousiast. Over de muziek, maar ook over de mooie opbouw. Bijzonder daarin was nog dat Yvette, Remco en Daniek na een klein stuk begeleiding van mij echt supergaaf improviseerden in 'House of the Rising Sun'. Echt gewelding", glundert dirigent Michel Bergman van het Liempdse opleidingsorkest BeCool.

,,Eigenlijk zouden we veel meer samen moeten doen als verenigingen. Het Klaverconcert is een mooi voorbeeld hoe we elkaar kunnen versterken", vindt Bergman, die niet alleen het Liempdse jeugdorkest leidt, maar eerder dit jaar ook werd aangesteld als muziekconsulent van het plaatselijke educatieprogramma CultuurBox. ,,En misschien ook vaker dan eenmaal per jaar. Voor de jeugd is zo'n optreden best spannend, maar ze leren de schroom van zich af te schudden en echt een mooi resultaat neer te zetten. Dat vind ik gaaf."

Natuurlijk werd het Klaverconcert afgesloten met het door Bergman voor blaasorkest bewerkte 'Sofia'. En daarin klapten de luisteraars vol overgave mee...

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding