SCHEIDSRECHTER LEGT TUMULTUEUS DUEL TIJDELIJK STIL

ODC en RKJVV delen de punten

Er had meer in gezeten voor ODC in de uitwedstrijd tegen RKJVV. De tricolores kregen de beste kansen maar kwamen tot twee keer toe op achterstand. Door twee treffers van Dirk van der Struijk kon er toch nog een puntje mee naar Boxtel worden genomen. In het tumultueuze duel was het uitvallen van keeper Jordy van der Zande en linkerspits Joep van der Meijden een fikse tegenvaller.

ODC heeft de laatste jaren weinig potten kunnen breken als het op bezoek ging bij RKJVV. De Bosschenaren zijn op eigen veld doorgaans moeilijk te kloppen. Het was de vraag hoe het goed aan de competitie begonnen ODC het deze keer zou doen. Remco Schellekens kreeg na een paar minuten een goede kans, maar hij stuitte op keeper Fahd Bouchti waarna de rebound van Sjoerd van Lokven door een verdediger van de lijn werd gehaald.

Een tegenvaller was het vroegtijdig uitvallen van doelman Van der Zande die geblesseerd raakte toen een RKJVV-aanvaller ongelukkig op hem doorgleed. De 16-jarige Bart Bongers kwam voor hem in de ploeg. ODC bleef de sterkere formatie. Een inzet van Schellekens werd op het laatste moment door een Bossche verdediger gekeerd.

In de 32e minuut werd Jochem van Bijsterveld namens RKJVV diep gestuurd. De ODC-defensie greep tot twee keer toe niet goed in waarna de Bossche spits raak kon prikken: 1-0. Tot overmaat van ramp raakte ook Van der Meijden geblesseerd. Hij kwam na de pauze niet meer terug en werd vervangen door Anwar Lafhailat.

DIRECT ROOD

ODC kwam in de 55e minuut verdiend op gelijke hoogte door een schot van ver van Van der Struijk: 1-1. De Boxtelaren kwamen kort daarna echter weer op achterstand. Mounir Hadouir krulde een vrije trap vanaf de zestien boven de kansloze Bongers in de kruising. Maar ODC gaf zich niet gewonnen. De ploeg bleef gaan maar was vaak onnauwkeurig in de eindfase.

In de 68e minuut kreeg een Bossche speler direct rood toen hij de sterk spelende Lex van den Biggelaar bij de zijlijn van achteren neerhaalde. Van der Struijk knalde de toegekende vrije trap vervolgens in één keer in het doel en zo stonden de beide ploegen weer op gelijke hoogte (2-2). De gemoederen aan Bossche zijde liepen na de gelijkmaker op waardoor de scheidsrechter zich genoodzaakt voelde om de wedstrijd tijdelijk stil te leggen.

Na een minuut of tien werd de partij hervat. In de slotfase bleef ODC strijden voor de winnende treffer. Sjoerd van Lokven was er vlak voor tijd dicht bij, maar zijn schot kwam via de binnenkant van de paal terug het veld in.

Door het gelijkspel staat ODC vierde op de ranglijst met 10 punten uit vijf wedstrijden. Zondag 9 oktober ontvangt ODC koploper TGG in sportpark Molenwijk, waar de laatste hand wordt gelegd aan de renovatie. (Foto: Peter de Koning),