KLEINE NEDERLAAG IN DEN WIELAKKER

Roef! in competitieslot net te sterk voor softballers Ducks

De softbalsters van Ducks hebben zondag in Boxtel de laatste wedstrijd van het seizoen met klein verschil verloren van Roef!. De formatie uit Moergestel was in sportpark Den Wielakker met 2-4 net iets te sterk voor de thuisploeg. Voor beide ploegen gold dat de uitslag geen invloed meer zou hebben op een eventuele promotie of degradatie. Daarom kon er zonder druk gesoftbald worden...

De eerste inning opende Ducks verdedigend sterk. De eerste slagvrouw werd door pitcher Evelien Gerrits met drie slag naar de dug-out teruggestuurd. Ook de tweede en derde nul vielen snel, waardoor Roef! niet kon scoren. Het lukte Ducks om vaker dan de gasten aan slag te komen, maar hier werden geen punten aan overgehouden.

In de tweede inning kon zowel Roef! als Ducks één keer scoren, waardoor de tussenstand 1-1 werd. Aan slag kwamen in de derde inning voor Roef! zes speelsters, maar toch werd slechts eenmaal gescoord. Ook Ducks scoorde één keer in de derde inning. Hierdoor was de tussenstand van deze spannende wedstrijd na de derde inning 2-2.

TEVREDEN

Ook in de vierde inning bleef het duel gelijk opgaan en konden beide teams niet scoren. Pas in de vijfde inning toonde Roef! dat zij al langer dan Ducks meedraaien in de tweede klasse. Zij scoorden nog twee punten, iets wat Ducks niet meer lukte. Zo werd de eindstand 2-4 en mocht Roef! de punten meenemen naar Moergestel.

Voor de vrouwen van Ducks zit het softbalseizoen erop. Met een zevende plaats als eindstand in de tweede klasse kan tevreden teruggekeken worden op het seizoen. Het team kende wat opstartproblemen bij de start van de competitie, maar hiervan is al wedstrijden lang niets meer te zien. De verwachting is dan ook dat Ducks volgend seizoen in de bovenste helft van de competitie mee zal draaien.

Beste slagvrouw Ducks: Rianne Boer, Evelien Gerrits en Jaidy Vermaesen (.333).

Uitslagen zaterdag 1 oktober

BeeBall: All-In – Ducks 1        21-21

Honkbal asp.: Roef! – Ducks 1        21-4

Honkbal pup.: Ducks 1 – Mulo        11-8

Softbal asp.: Twins – Ducks 1        11-2

Softbal pup.: Gryphons – Ducks 1        16-16

Uitslagen zondag 2 oktober

Softbal sen.: Ducks 1 – Roef! 2        2-4

Honkbal jun.: Zeeuwse Honk - Ducks 1        13-0

Programma zaterdag 8 oktober

Honkbal pup.: Gryphons – Ducks 1        11.00

Honkbal pup.: Ducks 1 – Gryphons 3        13.00

Honkbal jun.: Seven Hills 1 – Ducks 1        12.00

Programma zondag 9 oktober

Honkbal sen.: Mustangs 1 – Ducks 1        14.00