Man of the match Ruud Pijnenburg (links) maakt zich in sportpark De Roode Bleek uit de voeten in het duel tussen DVG en Keldonk en zet een aanval op. (Foto: Albert Stolwijk). Foto: Albert Stolwijk

KELDONK BUIGT DIEP IN DE ROODE BLEEK

Eerste winstpunten voor sterk DVG

Vierdeklasser DVG heeft zondag in eigen huis de eerste zege van het seizoen 2016-2017 geboekt. In sportpark De Roode Bleek in Liempde werd Keldonk met 4-1 opzij gezet. DVG boekte eerder louter nederlagen.

DVG begon gedreven aan de thuiswedstrijd. Duels werden gewonnen en het veld spel was goed verzorgd. Al na negen minuten was het Wilco Voets die voorlangs het doel schoot. Niet veel later kreeg hij een bal in de voeten aangespeeld, nota bene van de verdediging van Keldonk. Dit cadeautje werd dankbaar geaccepteerd: 1-0.

Iets later werd een bal door Bart de Windt meegegeven met Bas van Houtum en zijn schot werd weliswaar getoucheerd door de Keldonkse doelman, toch betekende dit een 2-0 voorsprong. De gasten waren ongevaarlijk en kwamen nauwelijks in kansrijke positie hoewel DVG kort voor rust wat gas terugnam.

DERBY

Na rust ging de dadendrang van DVG door. Een van de schoten op doel belandde in het zijnet. De volgende counter van Keldonk werd door een sliding van Daan Voets onschadelijk gemaakt. Ruud Pijnenburg vergrootte de Liempse voorsprong naar 3-0.

Body & Mind-beurs

Een herfstevenement met volop aandacht voor lifestyle, voeding, beweging en spiritualiteit. Zo wordt de Body & Mind-beurs omschreven die zondag 9 oktober wordt gehouden in gemeenschapshuis De Rots aan de Nieuwe Nieuwstraat in Boxtel. Bezoekers betalen 1,50 euro entreegeld en zijn tussen 11 en 16.00 uur welkom.

Een onnodig weggegeven corner werd slecht verwerkt waardoor de gasten het net vonden. De zege van DVG kwam echter niet meer in gevaar. Zeker niet toen een goed lopende aanval via De Windt en Pijnenburg terecht kwam bij Joep van der Meijden. Die werd prima in stelling gebracht en bepaalde de eindstand op 4-1.

Zondag 9 oktober gaat DVG op bezoek bij RKSV Boxtel en staat een heuse Boxtels-Liempdse derby op het competitieprogramma. Man of the match was Ruud Pijnenburg.

JO11-1: DVG - Maliskamp        18.30

FOTO ONDER: Man of the match Ruud Pijnenburg (links) maakt zich in sportpark De Roode Bleek uit de voeten in het duel tussen DVG en Keldonk en zet een aanval op. (Foto: Albert Stolwijk).