Wethouder Herman van Wanrooij voert het woord tijdens de officiële opening van de nieuwe atletiekbaan van Marvel. Naast hem Karel Veldhuizen (links) en voorzitter Martin van der Broek. (Foto: Hans Verberk).
Wethouder Herman van Wanrooij voert het woord tijdens de officiële opening van de nieuwe atletiekbaan van Marvel. Naast hem Karel Veldhuizen (links) en voorzitter Martin van der Broek. (Foto: Hans Verberk). Foto: Hans Verberk

WETHOUDER VAN WANROOIJ HEROPENT SPORTCOMPLEX NA RENOVATIE

Atletiekbaan geeft Marvel nieuw elan

MARC CLEUTJENS

Met een spectaculaire duikvlucht van parasailer Huub Coumans is zondagochtend in sportpark Den Wielakker de nieuwe atletiekbaan van Marvel geopend. De Boxtelse atletiekvereniging, die meer dan driehonderd leden telt, is trots op de vernieuwde accommodatie die door wethouder Herman van Wanrooij officieel in gebruik werd genomen.

Coumans, ook actief als trainer bij Marvel, werd met een lier de lucht in gehesen en vervolgens losgekoppeld. Na amper een halve minuut zweven boven de atletiekbaan (foto), landde de schermvlieger nabij kantine Markant waar een kleine honderd clubleden zich hadden verzameld. Daar overhandigde hij de clubvlag aan wethouder Van Wanrooij, die deze in top hees en daarmee het startsein gaf voor een sportieve ochtend.

NIEUWTJES

Voorzitter Martin van der Broek van Marvel blikte tevreden terug op de totstandkoming van de vernieuwde accommodatie in Den Wielakker. ,,Het was al enkele jaren duidelijk dat onze vorige baan aan vervanging toe was. Vooral aan de buitenzijde was het kunststof versleten en zag je het krullen. Nu zijn we blij met een geheel nieuwe baan, maar genieten we ook van alle andere nieuwtjes. Voor veel technische onderdelen zijn nieuwe materialen aangeschaft en is de inrichting verbeterd."

Van der Broek geeft aan dat de renovatie van de baan de club nieuw elan geeft. ,,Vandaag zien we al resultaat doordat er in samenwerking met Buurtsport Boxtel tientallen kinderen meedoen aan allerlei atletiekonderdelen. We hopen dat ze enthousiast worden van onze sport en zich aansluiten." Marvel zal zich volgens de voorzitter de komende tijd meer gaan richten op public relations om zo het ledenaantal verder te vergroten. ,,Dankzij deze nieuwe baan kunnen we ons weer helemaal optimaal presenteren. Dat is leuk voor de huidige leden, maar we hopen dat ook andere atletiekliefhebbers zich aansluiten."

GEMEENTERAAD

Wethouder Van Wanrooij gaf aan dat het renovatieplan voor de atletiekaccommodatie van Marvel mede dankzij inspanningen van de Boxtelse gemeenteraad kon worden doorgevoerd. ,,Het was niet wenselijk om de aanpak verder uit te stellen, zeker toen de Atletiekunie de baan afkeurde en er geen officiële wedstrijden meer gehouden konden worden. Omdat er in de begroting ruimte was om uit het potje voor ODC middelen te halen, zijn we met steun van de raad aan het werk gegaan."

Dat resulteerde volgens de wethouder in een ambitieus plan om niet alleen Marvel van een nieuwe kunststof atletiekbaan te voorzien, maar ook de velden van honk- en softbalvereniging Ducks - in hetzelfde sportpark op Munsel - aan te pakken. ,,Daarnaast ontstond de kans om niet alleen sportpark Molenwijk van ODC te moderniseren, maar hebben we ook bij de voetbalclubs Boxtel en DVG in Liempde een kunstgrasveld kunnen aanleggen."

SPORTTAS

De aanleg van de atletiekbaan werd volgens sportambtenaar Debbie van Giersbergen begeleid door een bouwteam waarin niet alleen de aannemer zitting had, maar ook Marvel, de gemeente en de Atletiekunie een stem hadden. ,,Waar de bal vroeger vooral bij de aannemer lag en elke extra wens onder de noemer meerwerk viel, kon in het bouwteam heel constructief samengewerkt worden. In nauwe samenwerking is de reconstructie aangepakt."

Het resultaat mag er zijn. Sinds de zomervakantie wordt er weer volop getraind op de atletiekbaan en Marvel kan er ook weer officiële wedstrijden organiseren. Dit tot tevredenheid van veel leden, ook van de jeugd die er wekelijks te vinden is. Die werd zondag trouwens verrast door sponsor Blommeij. Eigenaar Teun van der Meijden van het bekende groenbedrijf uit Lennisheuvel heeft voor pakweg honderd jeugdleden een sporttas in de clubkleuren van Marvel laten vervaardigen, mét logo. ,,Ons gezin is nu helemaal verknocht aan atletiek", vertelde Van der Meijden bij de overdracht van de eerste sporttassen.

Hij vervolgt: ,,Telkens als ik bij Marvel kwam, viel het mij op dat iedereen een andere tas bij zich had. Sommigen hadden hun spulletjes zelfs in een plastic tasje van Jumbo of Albert Heijn. Toen heb ik aangeboden om alle jeugdleden een sporttas cadeau te doen." Alvorens de kinderen begonnen aan de warming-up, kregen Thomas en Emma als eerste een eigen sporttas. Daarna volgde een ochtend vol sport en spel, compleet met een sprint op de nieuwe atletiekbaan. ,,Yes, we gaan rennen net als Dafne Schippers!", riep een van de jonge deelnemers voordat het startschot klonk.

Afbeelding