Afbeelding
Foto: Peter de Koning

OPEN DAG IN MANEGE NERGENA TREKT HONDERDEN BEZOEKERS

Politie te paard: altijd indrukwekkend

De jaarlijkse open dag van de bereden politie trok zaterdag weer honderden belangstellenden naar de manege in de Boxtelse buurtschap Nergena. Tijdens demonstraties werd het publiek ook ingezet als figurant.

De agenten te paard lieten zien hoe het eraan toegaat als zij worden ingezet tijdens relletjes. Durfals die langs de paardenbak in de manege stonden, mochten hierbij figureren. Naast de demonstraties van de bereden politie in actie, konden bezoekers ook een hoefsmid aan het werk zien. Bovendien was een dierenfysiotherapeut aanwezig die uitleg gaf over verzorging van paarden.

,,Supergaaf om mee te maken, zelfs als je niets met paarden hebt is het ontzettend indrukwekkend", meldt Anne Brauers uit het Duitse Erkelenz, net over de grens bij Limburg. Vooral haar kinderen vonden het bezoek aan de Boxtelse politiemanege een belevenis. Wel hoopt ze dat er een volgende keer wat meer toiletten beschikbaar zijn. ,,Vooral voor de kleinsten, die vaak snel moeten kunnen plassen. Ook wat zitplaatsen zou fijn zijn", geeft ze op Facebook de organisatoren van de open dag mee.

FOTO ONDER: Bezoekers aan de open dag van de bereden politie in de manege op Nergena in Boxtel mochten figureren tijdens een van de demonstraties van de agenten te paard. (Foto: Peter de Koning).

Afbeelding
Afbeelding