Afbeelding
Foto: Marc Cleutjens

ROTSVAST SPEELT VERRASSEND GELIJK IN BRTC

Taverbo Sabo 3 haalt maximale score

TAFELTENNIS

In de Boxtelse Recreatieve Tafeltennis Competitie (BRTC) heeft Taverbo Sabo 3 met een maximale score van 10-0 gewonnen van De Firma Fotografie. Rotsvast verraste met een gelijkspel tegen Taverbo Sabo 1 en Rembrandt won van Taverbo Sabo 2. Met moeite wist Taverbo Sabo 4 te winnen van De Dommel.

De kampioen van vorig seizoen - Taverbo Sabo 3 - haalde flink uit in de partij tegen De Firma Fotografie. Op papier lijkt de 10-0 een makkelijke overwinning, maar Stef Schellekens en zijn teamgenoten Gabriël Valks en Henk van de Laak gaven zich niet zomaar gewonnen. In vier partijen dwongen zij een beslissende vijfde game af van hun tegenstanders Henk IJsseldijk, Uschi Meeuwis en Dave van Wijck. Eén game eindigde met een heel klein verschil in het voordeel van Meeuwis. Ook Van Wijck en IJsseldijk beslisten de vijfde game in hun voordeel waardoor er uiteindelijk een verdiende maar licht geflatteerde 10-0 op het formulier kwam te staan.

Rotsvast verraste vorige week tegen De Horntreffers al met een overwinning en evenaarde dat kunstje bijna weer tegen Taverbo Sabo 1. In een gelijkopgaande strijd waarbij Rotsvast na een tussenstand van 2-2 uitliep naar 4-2, wist Taverbo Sabo 1 zich alsnog te herstellen. De laatste partij moest de beslissing brengen. Eric van der Schoot wist de vijfde game tegen Hans van Haaren met 11-6 in zijn voordeel te beslissen. Voor Taverbo Sabo 1 was er winst voor Hans van Haaren (2 keer), Cees Herms en Frans van Dun. Bij Rotsvast tekende Erik van der Schoot (3 keer), Jan Don en Bart Theeuwes voor de overwinningen. Het dubbelspel kwam op naam van Taverbo Sabo 1 en resulteerde in een eindstand van 5-5.

Taverbo Sabo 4 kwam voor het eerst aan de tafel en behaalde een krappe zege op de spelers van De Dommel. Opvallend in deze partij waren de drie overwinningen van Ad van Lier die ook vorige week al twee winstpunten behaalde. Hier stond een teleurstellend resultaat van teamgenoot Piet Wouters tegenover; hij wist slechts één gamepunt te scoren en bleef met lege handen achter. Taverbo Sabo 4 ging er met de 6-4 winst vandoor. Raymond de Boer haalde twee punten binnen en ook Toon van Geel schreef een punt bij. Peter de Rooij moest een verrassende nederlaag incasseren tegen Van Lier.

GESCHIKTE KANDIDAAT

Rembrandt moest proberen de 7-3 nederlaag van vorige week tegen Taverbo Sabo 1 weg te werken. Tegenstander Taverbo Sabo 2 bleek hiervoor de geschikte kandidaat want pas na drie winstpartijen van Gerrie Hoenselaar, Ad Brekelmans en Hans Stoker konden Mari van Dijk en Hans Fonken (Rembrandt) een punt bij laten schrijven. Fonken behaalde in de negende partij het tweede punt en ook Hoenselaar maakte een punt. Mari van Dijk en Lothar Groth bleven zonder winst voor Taverbo Sabo 2 in de enkelspelen. De winst van Fonken op Stoker en het punt samen met Van Dijk in het dubbelspel bracht het totaal op twee punten. Voor Rembrandt wonnen Hoenselaar en Brekelmans beide driemaal en Stoker zorgde met tweemaal winst voor een overwinning: 8-2.

Uitslagen

De Dommel - Taverbo Sabo 4        4-6

De Firma Fotografie - T averbo Sabo 3        0-10

Rembrandt - Taverbo Sabo 2        8-2

Rotsvast - Taverbo Sabo 1        5-5

Programma maandag 10 oktober

De Dommel - Taverbo Sabo 2

De Firma Fotografie - Taverbo Sabo 1

Rembrandt - De Horntreffers

Taverbo Sabo 3 - Taverbo Sabo 4


Van den Bosch

verplettert record

met de polsstok

De Boxtelse atleet Luke van den Bosch heeft zondag tijdens de eerste officiële wedstrijd op de kunststofbaan van atletiekvereniging Marvel een bijzonder record gevestigd. Luke sprong over een hoogte van 2.70 meter en verbeterde daarmee een record dat al 31 jaar in de boeken stond.

Luke slaagde erin om het in 1985 gevestigde polsstok-record van Lucas Rood te overtreffen. Dat deed hij met een verschil van liefst 20 centimeter. Ook Vincent Bressers maakte indruk bij Marvel. Na slechts twee trainingen zette hij in de categorie JJD een clubrecord neer met een hoogte van 1.85 meter.