Bart van Esch (JCI Dommelland), bewoonster Sonja Falck en Cello-voorzitter Frank van Beers (rechts) openen het nieuwe terras van Het Princenhof door samen een slagroomtaart aan te snijden. (Foto: Peter de Koning).
Bart van Esch (JCI Dommelland), bewoonster Sonja Falck en Cello-voorzitter Frank van Beers (rechts) openen het nieuwe terras van Het Princenhof door samen een slagroomtaart aan te snijden. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

JONGE ONDERNEMERS JCI DOMMELLAND VERZORGEN HERINRICHTING

Nieuw terras voor Cello-bewoners Princenhof

Met het aansnijden van een speciaal gemaakte slagroomtaart is vrijdagmiddag het nieuwe terras van de Cello-woning op de kop van wooncomplex Het Princenhof geopend. De herinrichting werd mogelijk gemaakt door de jonge ondernemers van JCI Dommelland.

Precies vier jaar en één maand nadat ze samen het appartementencomplex voor mensen met een beperking tegenover winkelcentrum Oosterhof openden, staan bewoonster Sonja Falck en bestuursvoorzitter Frank van Beers van Cello opnieuw naast elkaar. ,,Wie bent u", vraagt Sonja beleefd. De oud-burgemeester van Boxtel kijkt raar op. ,,Ken je me niet meer? Bij de opening drukten we samen op een grote rode knop. De foto uit de krant staat op mijn bureau, dus ik kijk dagelijks naar je..." ,,Oh ja, nu zie ik het", reageert de cliënt van Cello verbaasd. ,,Jij bent de eerste die ik elke ochtend zie. Diezelfde foto staat bij mij op het nachtkastje. Maar je bent bent wel veranderd hoor!"

Sonja snijdt de taart niet alleen aan met Cello-voorzitter Van Beers, maar ook met Bart van Esch van JCI Dommelland. De vroegere Juniorkamer liet een langgekoesterde wens van de Cello-cliënten in vervulling gaan. Het terras op de westelijke hoek van het wooncomplex werd nooit gebruikt en was sinds de opening nooit onderhouden. Maar daarin is vorige week drastisch verandering gekomen.

Van oude pallets werd een hippe loungebank gemaakt waaraan ook In Hout, de houtbewerkingsafdeling van Cello, meehielp. Bovendien kwamen er groenbakken en werd een tuinset geplaatst. ,,Dit maatschappelijk project hebben we gekoppeld aan de uitreiking van de Boxtelse Ondernemers Trofee die op 10 november wordt gehouden in Sacre Coeur, de vroegere Heilig Hartkerk", vertelde woordvoerder Van Esch. Samen met een groot aantal andere leden van JCI Dommelland zag hij hoe de Cello-bewoners in hun nopjes waren met hun aanwinst.

Wethouder Herman van Wanrooij prees het initiatief van de jonge ondernemers. ,,Voor de bewoners is het hier vanaf nu prima toeven." Sonja knikte instemmend: ,,Dat weet ik wel zeker!"