BOXTELSE FORMATIE ONGESLAGEN AAN KOP

Volleyballers Blox boeken weer zege

Nadat de volleyballers van Blox vorige week de eerste overwinning in de competitie hadden geboekt, zette de ploeg zaterdag in sportcomplex De Braken alles op alles om ook het tweede duel te winnen. Dat lukte: tegenstander Bladel werd geklopt.

De eerste set ging, net zoals vorige week, stroef en het lukte Blox niet om een overtuigende voorsprong te pakken. Rond punt 17 liep Blox twee punten uit en Thijmen van der Heijden kwam in het veld voor Joep van den Broek. Van der Heijden begon meteen aan een uitstekende servicereeks waardoor Blox de set gemakkelijk binnen kon slepen: 25-20. Het was maar goed dat de scheidsrechter de opstellingsfout niet had gezien, want de Blox-speler had eigenlijk niet eens mogen serveren. Een echte meevaller voor de Boxtelaren…

De tweede set werd nooit echt spannend, hoewel de ploegen redelijk dicht bij elkaar bleven. Bladel was niet bij machte om aanvalsdruk te creëren en daardoor kon Blox haar eigen spelletje spelen: 25-22.

BINNENKOMER

De derde set ging uitstekend, halverwege leidde Blox in De Braken met 16-7. De thuisploeg denderde op indrukwekkende wijze door en het was de beurt aan Sten IJsseldijk om er een goed vervolg aan te geven. Zijn binnenkomer was heerlijk. Met een duik voorkwam hij dat de bal de grond raakte en zo bleef Blox in de rally. IJsseldijks tweede balcontact was een prima set-up voor ploeggenoot Simon, die zoals gewoonlijk keihard een punt binnen haalde. De set werd met 25-16 gewonnen.

De wedstrijd was daarmee gespeeld, maar natuurlijk moest de laatste set nog worden gespeeld. Blox begon slap aan de set, de passing verliep slecht waardoor er niet goed kon worden aangevallen. De Boxtelaren rechtten echter op tijd hun rug, bogen de achterstand om in een voorsprong en wonnen met 25-21 ook de laatste set.

Blox speelt zaterdag 22 oktober opnieuw thuis. De wedstrijd wordt om 14.30 uur in De Braken gespeeld. Een week eerder

Gemonde

Rikken in manege

In de manege aan de Gemondseweg in Sint-Michielsgestel worden met ingang van vrijdag 14 oktober vanaf 20.00 uur wekelijks rikavonden gehouden. Elke avond kunnen er dagprijzen gewonnen worden, ook wordt een algemeen klassement opgemaakt. De rikavonden worden gehouden in de kantine van de manege. Inschrijven kan vanaf 19.30 uur, deelname kost 2,50 euro.

staat een uitwedstrijd tegen Oss op het programma.

FOTO BOVEN: Daan van den Boer van Blox smasht de bal over het net. (Foto: Peter de Koning).