Afbeelding
Foto: Marten van Duijl

FRANS KAPTEIJNS WORDT AMBASSADEUR

Brabant loopt uit voor @BoswachterFrans

Boswachter Frans Kapteijns is vrijdag in restaurant Groot-Speijk in Oisterwijk dubbel onderscheiden. Tijdens een massaal bezochte afscheidsreceptie werd het boegbeeld van Natuurmonumenten in Brabant verrast met een onderscheiding van de gemeente Oisterwijk en de Commissarispenning, die werd uitgereikt door commissaris van de koning Wim van de Donk.

De twitterende boswachter, door velen vooral bekend als @BoswachterFrans, zette zich jarenlang in voor de natuur en werd de grote promotor van nationaal landschap Het Groene Woud. In 1999 begon hij als beheerder van het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten in Oisterwijk.

Na een tijdelijk 'uitstapje' naar Limburg keerde hij kort na de eeuwwisseling terug in 'zijn' Brabant waar hij zich ontpopte als een warm pleitbezorger van de natuur. Met name via sociale media lukte het Kapteijns om vele inwoners van Brabant te bereiken. Het lukte hem om de natuur veel breder onder de aandacht te brengen. In zijn afscheidsinterview in Brabants Centrum gaf hij onlangs aan veel meer te willen doen dan alleen 'preken in de groene kerk'.

De bezoekers van de afscheidsreceptie hadden veelal een bijdrage bij zich voor de Tour de Frans, de nieuwe uitkijktoren op Banisveld in Boxtel waarvoor Kapteijns zich sterk maakt. Een crowdfundingsactie heeft al vele tienduizenden euro's opgebracht. Onder meer de provincie Noord-Brabant en waterschap De Dommel doneerden 5.000 euro. Doneren kan nog altijd via crowdfundingvoornatuur.nl/uitkijktoren.

FOTO ONDER: Commissaris van de koning Wim van de Donk verraste boswachter Frans Kapteijns bij zijn afscheid met de Commissarispenning. (Foto: Marten van Duijl).