Afbeelding
Foto: Marc Cleutjens

What's Up, Viggo?

,,Hoe lang ben jij al Viggo?" Cabaretier Viggo Waas begroet Viggo Schoenmakers (11) op de speelplaats van basisschool De Oversteek in Liempde, waar hij als ambassadeur van de Johan Cruyff Foundation het startsein gaf voor de doekoe-spaaractie van supermarkt COOP.

Viggo uit Liempde blijkt genoemd te zijn naar de bekende cabaretier, die momenteel door het land reist met de voorstelling 'Cruijff en Pipo' en vorige week de cabaretprijs Poelifinario won.

Ken je Viggo Waas? ,,Eigenlijk niet zo goed", vertelt Viggo. ,,Ik weet dat hij in het theater optreedt. Toen ik van mama hoorde dat hij hier op school zou komen, vond ik dat erg leuk natuurlijk." Moeder Shirley: ,,Mijn man John en ik keken vroeger graag naar cabaretprogramma Kopspijkers waar Viggo aan meedeed. Zijn voornaam vonden we allebei heel erg leuk en we waren het er al snel over eens dat we onze zoon Viggo wilden noemen."

Viggo Waas kwam vandaag touwtje springen op De Oversteek. Best moeilijk? ,,Jazeker", lacht Viggo. ,,Vooral veel jongens vinden het moeilijk, de meisjes zijn beter in touwtje springen. Verder was het een hele leuke ochtend waarbij we ook fruit en een ijsje kregen."

In welke klas zit je op De Oversteek? ,,Ik zit in groep 8b bij meester Rick. Naar welke school ik straks ga, weet ik nog niet. Dat zal van het advies afhangen."

Heb je hobby's? ,,Ik vind zwemmen heel leuk. Ik volg al heel lang lessen in het Dommelbad in Boxtel en heb veel diploma's. Nu ben ik bezig met snorkelen, heel gaaf. Ook houd ik van mountainbiken. Nee, niet bij een club omdat ik daar nog te jong voor ben. Mijn opa en oma in Lieshout zijn echte mountainbikers. Daar ga ik vaak logeren en springen we met z'n drieën op de fiets en gaan we de bossen in." (Foto: Marc Cleutjens).