Afbeelding
Foto: Annelieke van der Linden

basisscholieren langs de deuren met kinderpostzegels

'Ons doel? Zoveel mogelijk verkopen!'

,,We gaan in ieder geval langs veel oudere mensen. Die zeggen meestal wel ja..." Stijn, Tijn, Evy en Felicia uit groep 7 van basisschool De Vorsenpoel gingen gistermiddag, net als 160.000 andere zevende- en achtstegroepers, langs de deuren op kinderpostzegels te verkopen.

Mensen kunnen ook kiezen uit wenskaarten, een katoenen tas, pleisters of een usb-stick. ,,En deze week is ook de Grote Clubactie gestart, dus ik hoop dat veel mensen een dubbele bestelling bij mij doen", lacht Tijn. Samen met Stijn gaat hij op pad. ,,We starten bij de flats, dan kunnen we veel verkopen in korte tijd." Ook Felicia en Evy zijn fanatiek. ,,Ik probeer natuurlijk ook postzegels te verkopen aan mijn familie", vertelt Felicia. ,,Maar ik heb ook een tweelingzus die zegels verkoopt, dus ik hoop dat mijn ouders en andere familie ons allebei willen betalen."

De verkoopactie van stichting Kinderpostzegels is bedoeld om ondersteuning te bieden aan kinderen die het nodig hebben op het gebied van pleegzorg, onderwijs en traumaverwerking. Voor de leerlingen van De Vorsenpoel geldt ook nog een ander doel: Duinrell. De twintig schoolklassen met de hoogste gemiddelde opbrengst per leerling, mogen naar het attractiepark. Tijn: ,,We willen dus zoveel mogelijk verkopen..."

FOTO ONDER: Groep 7 van basisschool de Vorsenpoel met op de voorste rij v.l.n.r. Stijn Stolwijk, Tijn Gelissen, Evy van de Wijngaard en Felicia van Blerck. (Foto: Annelieke van der Linden).