Afbeelding
Foto: William Rutten

Shauny Bult stopt met miss-verkiezingen

Shauny Bult (25) uit Boxtel is maandag niet verkozen tot Miss Nederland. Toch won ze een prijs: in Studio 21 te Hilversum werd ze uitgeroepen tot de beste online ambassadeur van de miss-verkiezing. In 2012 deed Shauny voor het eerst mee aan zo'n wedstrijd, maar nu is ze er wel klaar mee laat ze via Facebook weten. ,,Ik begin aan een nieuw hoofdstuk in mijn leven."

,,De tijd is gekomen om de miss-verkiezingen definitief vaarwel te zeggen. Ze brachten me veel plezier, vrienden, geluk, maar ook stress", meldt Shauny (foto onder, William Rutten). Maar ze erkent ook dat ze niet van 'iedere seconde' op de catwalk genoot. ,,Het mag dan allemaal glitter en glamour lijken, maar je moet je realiseren dat je sterk in je schoenen moet staan. Je moet uit je comfortzone stappen en door pijn heenbijten. Maar je moet ook durven dromen."

Zonder haar deelname aan miss-verkiezingen zou Shauny niet de vrouw zijn geworden die ze nu is. stelt ze. ,,Toen ik er vier jaar geleden mee begon, was ik mentaal pas zestien." Het Boxtelse model sluit haar miss-carrière af met talloze internationale vriendschappen én de wetenschap dat ze veel sterker is dan ze ooit hard durven dromen. Dat ze maandag werd uitgeroepen tot de beste online ambassadeur voor Miss Nederland vervult Shauny met trots. Ze is overtuigd van het nut van sociale media om je te profileren.

Zoey Ivory (23) uit Almere is de nieuwe Miss Nederland. Zij vertegenwoordigt ons land in januari tijdens de Miss Universe-verkiezingen op de Filipijnen.