Afbeelding
Foto: Peter de Koning

Waslijn met wensvlaggen door Boxtel...

Boxtel heeft opnieuw een weekend bomvol activiteiten voor de boeg. De vijfde editie van de Herfstfair staat zondag 2 oktober op het programma. Die dag wordt onder meer ook het officiƫle startsein gegeven voor de tweede Duurzame Week. Irma Gommers uit Boxtel trof deze week de voorbereidingen voor een duurzame verbinding...

Ruim honderd vlaggetjes heeft ze genaaid, in de kleuren geel, blauw, rood, wit en groen. ,,Ik houd me volledig aan het Tibetaanse concept", vertelt Gommers. In het land worden al duizenden jaren speciale gebedsvlaggen opgehangen met spreuken. De vijf kleuren symboliseren de elementen aarde, water, vuur, lucht en ruimte. ,,Het idee is dat de spreuken op de vlaggetje door een windvlaag door de kosmos gaan", aldus Gommers. Het concept komt zondag naar Boxtel. Daar krijgt iedereen de kans een wens op een vlag te schrijven. Alle vaantjes krijgen een plek aan een waslijn die van de Markt naar de boomgaard achter het gemeentehuis wordt gespannen. Wethouder Peter van de Wiel zet om 12.00 uur de eerste wens op een vlag. De vaantjes moeten na de Herfstfair een definitieve plek krijgen in Boxtel.

Op pagina's 15, 16 en 17 aandacht voor Herfstfair, de Duurzame Week en kunst- en cultuurroute De Rode Draad.

FOTO BOVEN: Irma Gommers legde deze week de laatste hand aan de wensvlaggen die tijdens de Herfstfair worden opgehangen. (Foto: Peter de Koning).