Ernest van der Kwast, schrijver van de boeken 'Mama Tandoori' en 'De ijsmakers' ging dinsdag in gesprek met havo-leerlingen van het Jacob-Roelandslyceum. (Foto: Peter de Koning).
Ernest van der Kwast, schrijver van de boeken 'Mama Tandoori' en 'De ijsmakers' ging dinsdag in gesprek met havo-leerlingen van het Jacob-Roelandslyceum. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

BOEKENWEEK VOOR JONGEREN MET BEKENDE AUTEURS

Literatour strijkt neer in klassen JRL

Met Literatour hebben ook jongeren uit de bovenbouw van het vmbo, havo en vwo hun eigen boekenweek. Sinds vorig jaar wordt Literatour gehouden en ook het Jacob-Roelandslyceum in Boxtel doet enthousiast mee. Dinsdagmiddag bezochten twee auteurs de vierdejaars havo- en vwo-leerlingen voor een goed gesprek over boeken en een poëzieworkshop.

Auteur Ernest van der Kwast ging in gesprek met havoleerlingen. Van der Kwast schreef de bestsellers 'Mama Tandoori' en 'De ijsmakers'. Dat laatste boek werd bekroond met de Dioraphte Literatour Prijs 2016. Vwo-leerlingen kregen van Martijn Neggers een poëzieworkshop voorgeschoteld. Neggers debuteerde onlangs met 'De mensen die achterblijven'.

Boekenweek Literatour is een campagne waarin scholieren in contact worden gebracht met hedendaagse boeken en schrijvers. Dit jaar staat een team van zeventien enthousiaste auteurs klaar om zoveel mogelijk scholen te bezoeken en met leerlingen in gesprek te gaan. Van der Kwast en Neggers werden geboekt door het Jacob-Roelandslyceum.

Via de stichting Schrijvers School Samenleving konden de auteurs geboekt worden. De eerste honderd scholen die zich inschreven voor de tournee ontvingen daarnaast een boekenpakket met titels van alle Literatour-auteurs dankzij Stichting de Versterking. Voor het eerst heeft de Literatour een eigen geschenk, 3PAK. Het is een bundel die Mirjam Mous, Helen Vreeswijk en Alex Boogers schreven.