'Lusthof Lucebert' in Boxtel

Cultureel genootschap Ars Vivendi houdt zondag 2 oktober in het protestants kerkje aan de Clarissenstraat in Boxtel een literaire bijeenkomst rond dichter en beeldend kunstenaar Lucebert, pseudoniem voor Lubertus Jacobus Swaanswijk.

De bijeenkomst is volgens mede-organisator Marc Hoyng vooral bedoeld voor literatuur- en kunstliefhebbers die meer willen weten over het leven en werk van Lucebert. Ton en David den Boon en Huug Schipper gaan in op Luceberts 'vruchten uit de tuin der lusten' en vertellen over taal en beeld. De bijeenkomst omvat ook muziek en een filmpresentatie. Ook wordt een boek over Lucebert in de schijnwerpers gezet.

De bijeenkomst van Ars Vivendi begint om 14.00 uur. Toegangskaarten kosten vijf euro (inclusief hapje en drankje). Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij Bosch Wijnkopers aan de Breukelsestraat 12 in Boxtel. De winkel is geopend op donderdag, vrijdag en zaterdag.

Lucebert (1924-1994) was als dichter een van de voormannen van de beweging van de Vijftigers, een progressieve groep dichters die na de Tweede Wereldoorlog begon te experimenteren met vorm en inhoud. Als schilder was Lucebert nauw betrokken bij de Amsterdamse tak van de bekende Cobra-groep.