Afbeelding
Foto: Marvel

VEEL AANLOOP BIJ AV MARVEL

Opwarmen in Boxtel voor
halve marathon Eindhoven

Het gaat goed met atletiekvereniging Marvel. De Boxtelse club die zondag 2 oktober de nieuwe kunststof atletiekbaan in sportpark Den Wielakker officieel in gebruik neemt, ziet het ledenaantal groeien en begroet meer lopers voor zowel cursussen als evenementen.

De introductiecursus Start to Run, die beginnende lopers op een verantwoorde wijze kennis laat maken met de hardloopsport, trok ook dit keer veel belangstellenden. Daarnaast is een grote groep Marvel-leden onder leiding van traniner Angela Mensink druk bezig met de voorbereidingen op de halve marathon van Eindhoven. Deze wordt zondag 9 oktober gehouden. Onlangs hebben zich zes nieuwe lopers bij deze groep aangesloten.

Liefst twintig enthousiaste beginners stonden begin september klaar voor het Run to the Start-traject. Onder leiding van de trainers Greet van der Donk en Peggy van Son bereiden deze hardlopers zich voor op een van de leukste evenementen die Marvel elk jaar zelf organiseert: de Sparrenbosloop. Deze loopwedstrijd in Sparrenrijk markeert de start van het crossseizoen en trekt elke keer weer honderden atleten uit de regio Boxtel en verre omgeving. De Sparrenbosloop wordt dit jaar gehouden op zondag 30 oktober.

FOTO BOVEN: Marvel is zondag 9 oktober sterk vertegenwoordigd in de halve marathon van Eindhoven. De atleten zijn al geruime tijd in training voor het evenement. (Foto: Marvel).

Boxtel

Dansen in De Rots

In gemeenschapshuis De Rots aan de Nieuwe Nieuwstraat vindt zaterdag 1 oktober een dansavond plaats. Deejay Harrie draait van 20.00 tot 00.30 uur plaatjes; er worden ook hapjes geserveerd. De entreeprijs bedraagt 2,50 euro.