Afbeelding
Foto: Peter de Koning

ZONNIGE INSTALLATIE AAN HEUVELSTRAAT

Jeugdnatuurwacht blij met nieuwe leden in Liempde

De Jeugdnatuurwacht Liempde heeft zondagochtend onder zonnige weersomstandigheden negen nieuwe leden geïnstalleerd. De plechtigheid vond plaats op een zomers akkerrandperceel aan de Heuvelstraat in Liempde.

De nieuwe leden, die zich eerder dit jaar hadden aangemeld bij de Jeugdnatuurwacht, kregen uit handen van voorzitter Margreet van Ruremonde een oorkonde, een button en een Groene Woud Doeboek. Daarin staan allerlei uitstapjes, feiten en weetjes over het nationaal landschap. Ook kunnen aan de hand van het boek allerlei opdrachten worden gedaan in Het Groene Woud, waarin Liempde zo centraal gelegen is.

Na de pauze gingen de nieuwe leden van de Jeugdnatuurwacht met de andere leden enthousiast aan de slag. Zo werd een pop van riet gemaakt, waarbij de jeugd hulp kreeg van de leiding van de Jeugdnatuurwacht. Ook de ouders hielpen een handje mee. ,,Het was een zeer geslaagde ochtend met heerlijk weer", blikte voorzitter Van Ruremonde terug. ,,Iedereen ging dan ook zeer tevreden naar huis."

Eerder deze maand hield de Jeugdnatuurwacht een goed bezochte informatieavond in Liempde. Daar konden belangstellenden kennismaken met de activiteiten die de vereniging jaarlijks organiseert. De Jeugdnatuurwacht is bedoeld voor kin-

Liempde

Thriller in Kloosterhof

Tijdens de reeks filmvoorstellingen in het Liempdse dienstencentrum De Kloosterhof aan de Dorpsstraat is woensdag 12 oktober de Nederlandse thriller Daglicht vanaf 19.30 uur te zien. Angela Schijf en Monique van de Ven spelen de hoofdrollen. De Kloosterhof is vanaf 19.00 uur geopend. De entreeprijs bedraagt twee euro, inclusief koffie of thee.

deren vanaf groep 6 van de basisschool. Iedere maand organiseert men een activiteit.

Om kinderen die op zaterdag sporten ook de kans te geven om mee te doen, zijn er dit seizoen ook activiteiten op vrijdagavond, zaterdagmiddag of zondagochtend.

FOTO ONDER: De Jeugdnatuurwacht in Liempde heeft zondagochtend negen nieuwe leden verwelkomd. (Foto: Peter de Koning).