Koen de Kort is woensdag 12 oktober te zien in een oranje tricot. Hij is opgenomen in de selectie voor het WK op de weg. (Foto: Albert Stolwijk). Foto: Albert Stolwijk

BOXTEL VERSLAAT VORSTENBOSSCHE BOYS

Verdiende winst helpt Boxtel naar derde plek

Vol van zelfvertrouwen door de goede resultaten van de laatste weken, toog RKSV Boxtel naar een relatief onbekende tegenstander: Vorstenbossche Boys, dat tot nu toe een overwinning had geboekt. Het werd een spannende wedstrijd met een wisselend scoreverloop waarbij beide teams ook nog een penalty misten. Er zijn meer Brabantse ploegen die daar last van hebben...

Het zou in Vorstenbosch vooral de wedstrijd van Hayke van Heesch worden. Na een afwachtend begin kreeg hij zijn eerste kleine kans, nog geen twee minuten later kwam hij wederom in scoringspositie maar trof geen doel. Boxtel probeerde de bal rond te spelen, echter balverlies op het middenveld werd afgestraft. De tegenstander onderschepte de bal en schoot vanaf twintig meter op de goal. Keeper Raymon Strik wist de bal echter te stoppen. De rebound werd koelbloedig afgerond door de centrumspits van Vorstenbossche Boys.

Nog geen minuut later werd Jesse van Homelen aan de linkerzijde gevonden. Zijn voorzet werd door Daniel Mensah afgerond, maar het doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel. Er volgende nog enkele kleine kansen voor Boxtel, maar de ruststand is 1-0 in het voordeel van Vorstenbossche Boys.

GOALTJESDIEF

Coach Henri van den Braak had in de rust kennelijk een goede peptalk gehouden want Boxtel begon de tweede helft een stuk feller. In de 58e minuut werd Marsudi Bounin aangespeeld op rechts. Hij gaf een afgemeten voorzet op Van Heesch die mooi afrondde: 1-1. Direct daarna krijgt Vorsenbossche Boys een grote kans na gerommel in de Boxtelse defensie; de bal werd echter hoog over het doel geschoten.

Valentijn Waals werd ingebracht voor Fouad Ezzahraoui. Hij kwam linksbuiten te spelen en waardoor Van Homelen een linie terug schoof. Dit had meteen het gewenste effect. In de 63e minuut werd Van Homelen op rechts aangespeeld en zijn diepe bal werd op de juiste waarde geschat door Van Heesch. Met het hoofd verlengde hij de bal en de Boxtelaar bewees zijn status als goaltjesdief: 1-2.

Boxtel probeerde aansluitend een beslissing te forceren en kreeg daarvoor een unieke kans toen Waals werd neergelegd binnen de zestien meter. Aanvoerder Tim Didderiëns meldde zich voor de penalty; zijn inzet werd echter gepakt door de keeper. Daniel Mensah was aansluitend wederom zijn tegenstander te snel af en vanaf de achterlijn geeft hij de bal voor op Waals die bij de tweede paal de bal binnen kopte. De keeper viel met de bal over de doellijn, hetgeen door de scheidsrechter niet werd opgemerkt. Boxtel bleef aandringen en er volgden nog wat kleine kansen voor Ricardo van Hamond - die verdienstelijk speelde - en Daniel Mensah.

ZWAARBEVOCHTEN

Vorstenbossche Boys probeerden met een slotoffensief de gelijkmaker de forceren. Met lange ballen werd de defensie van Boxtel onder druk gezet. Zo'n tien minuten voor tijd werd aan de linkerflank een speler vrijgelaten. Bounin probeerde te bal te blokken maar nam de speler in zijn sliding mee, dat resulteerde in een strafschop voor de tegenstander uit Vorstenbosch. Maar ook nu bleek de keeper beter dan de penaltynemer: Strik stopte de bal.

Boxtel herpakte zich. Wederom was Mensah de aangever, Arthur Piasecki zag zijn inzet geblokt door een verdediger op de doellijn. De tegenstander probeerde het nog wel, maar echte kansen levert dit niet op. De conclusie van de Boxtelse coach Van den Braak: ,,Een zwaarbevochten maar een verdiende overwinning."

Door de drie punten ziet Van den Braak zijn ploeg naar de derde plek op de ranglijst stijgen op slechts één punt van koploper Boskant, dat volgende week de tegenstander is. Een echte topper dus op het voetbalterrein in Boskant waar de wedstrijd om 14.30 uur begint.

Koen de Kort naar Qatar voor WK wielrennen

Dylan van Baarle, Tom Dumoulin, Jos van Emden, Dylan Groenewegen, Sebastian Langeveld, Tom Leezer, Niki Terpstra, Danny van Poppel én Liempdenaar Koen de Kort vertegenwoordigen Nederland bij de wegwedstrijd op het wereldkampioenschap in Doha, de hoofdstad van Qatar. Bondscoach Johan Lammerts maakte maandag de selectie bekend.

Het WK duurt van 9 tot en met 16 oktober. De mannen komen op woensdag 12 oktober in actie. Vorig jaar werd De Kort nog gepasseerd voor het wereldkampioenschap. Hij was duidelijk teleurgesteld en vroeg zich via Twitter af wat hij nog meer moest doen om een kopman een goed resultaat te laten behalen. Via het sociale medium toonde hij zich maandag opgetogen over de selectie. ,,Trots om dit seizoen weer de tweede keer de oranje trui te mogen dragen. Na de Europese kampioenschappen ben ik er ook bij in Doha!"